Hlavní obsah

Drama o první ligu! Jablonec slaví záchranu, Bohemku čekají zápasy pravdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je jasno. Závěrečné kolo Skupiny o udržení odtajnilo poslední tajenku. Jistotu sestupu již měla Karviná, baráži o první ligu se zase nemohly vyhnout Teplice. K nim se po sobotních zápasech přidali pražští Bohemians, kterým nepomohla ani výhra nad Karvinou 4:0. Jistou účast v dalším ročníku nejvyšší soutěže naopak má Jablonec, kterému stačila remíza ve Zlíně 1:1 a Pardubice, jenž uspěly na hřišti Teplic 2:0. V barážových bojích tak změří síly Bohemians s Opavou a Teplice s Vlašimí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Davis Ikaunieks z Jablonce se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Bohemians vstoupili do zápasu o vše proti Karviné dobře. Proti bez motivace hrajícímu soupeři, který už má jistotu sestupu do druhé ligy, je poslal do vedení ve 22. minutě Puškáč. Devětadvacetiletý útočník se prosadil i o pět minut později, když podruhé překonal Neumana a zajistil tak klokanům poločasové vedení 2:0. A to byla teprve předehra.

Parádní Puškáčův večer pokračoval i ve druhém poločase, když během dalších pěti minut v rozmezí 47. až 52. minuty přidal další dvě branky a uzavřel tak skóre na konečných 4:0. Ani to však Bohemce nestačilo. O účast v první lize pro příští ročník budou bojovat v baráži s Opavou, která skončila v druhé lize na třetím místě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalisté Bohemians bojovali naději na hřišti Karviné

Teplice padly s Pardubicemi

Tepličtí fotbalisté již měli před zápasem s Pardubicemi jistou účast v baráži o první ligu, a tak do zápasu nasadili celou řadu hráčů z lavičky. Hosté si postupem času dokázali vytvořit převahu, což využili v 38. minutě, kdy si po závaru před domácí brankou srazil míč do vlastní sítě moldavský bek ve službách Severočechů Bulmaga.

Jistotu dal Pardubickým v 69. minutě Čihák, který zvýšil na 2:0. Pardubice již problémy nepřipustily a zajistily si tak účast i v dalším ročníku nejvyšší soutěže. Teplice změří síly o účast v nejvyšší soutěži s druhým týmem druhé ligy, kterým je Vlašim.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic hostili Pardubice

Jablonci stačil bod

Fotbalisté Jablonce vstupovali do zápasu na hřišti Zlína s jistotou, že svůj osud mají ve svých rukou. Záchraně se přiblížili v 37. minutě, když se prosadil Ikaunieks a zajistil Severočechům poločasové vedení 1:0.

Domácí se však s vlastními fanoušky nechtěli rozloučit porážkou, čtyři minuty po začátku druhého poločasu srovnal Procházka. Severočeši potřebovali k jistotě záchrany udržet aspoň bod a to se jim i přes nervózní závěr nakonec povedlo, zápas skončil 1:1 a Jablonec si tak i příští rok první ligu zahraje.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jablonec bojoval na hřišti Zlína o jistotu záchrany

Program nadstavby fotbalové ligy
Pátek
Finále skupiny o umístění - 2. zápas:
Mladá Boleslav - Olomouc 2:2
Sobota
Skupina o záchranu - 5. kolo:
Zlín - Jablonec 1:1
Branka: 50. Procházka - 37. Ikaunieks
Bohemians - Karviná 4:0
Branky: 22., 27. 47. a 52. Puškáč
Teplice - Pardubice 0:2
Branka: 38. Bulmaga (vlastní gól), 69. Čihák
Neděle
Skupina o titul - 5. kolo:
17:00 Slavia - Sparta
17:00 Slovácko - Hradec Králové
17:00 Plzeň - Ostrava

Reklama

Související témata: