Hlavní obsah

FANTASY: Druhý slavný rádce odhalen. Zelenka prozrazuje své první tipy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v sobotu startuje nejen nový fotbalový ligový ročník, ale také nová Fantasy liga. Trenérům, kteří budou na webu Sport.cz usilovat o hodnotné ceny, bude kromě Petra Švancary radit s výběrem fotbalistů také bývalý kanonýr Luděk Zelenka. A hned představuje své první tipy.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý ligový fotbalista Luděk Zelenka bude jedním z rádců při nové Fantasy lize.

Článek

„Máte možnost sestavit si svůj tým. Udělal jsem to i já a teď se s vámi podělím o pár hráčů, kteří podle mě budou na podzim v topce," hlásí Zelenka.

Jako číslo jedna volí pro svůj kádr důležitého klíčového muže mistrovské Sparty. „Hlavním hráčem a pro mě jasným kapitánem je Ladislav Krejčí mladší. Už loni měl fantastickou sezonu a letos očekávám, že bude z pozice záložníka dávat góly," vysvětluje Zelenka, který ve své bohaté profesionální kariéře vstřelil v dresu Brna, Slavie nebo Žižkova 92 prvoligových gólů.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

I když Krejčí nastupuje převážně na pozici středního záložníka či stopera, vstřelil v uplynulé sezoně solidních třináct branek. Navíc je v týmu jedničkou při exekuci penalt. Ve Fantasy je Krejčí oceněn na 9,5 milionu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Velmi důležitým článkem každého týmu je brankář. Zelenka má na tomto postu jasno. „Vřele bych doporučil Ondřeje Koláře ze Slavie. Uchopil pevně pozici jedničky, bude chytat pravidelně. Očekávám, že Slavia bude dominovat a dostávat málo gólů. Kolář tím pádem získá vašemu týmu hodně bodů," doporučuje.

Třiatřicetiletý brankář vychytal v minulém ročníku celkem deset čistých kont, nakonec se prosadil přes Aleše Mandouse do pozice jedničky a dá se očekávat, že tomu tak bude i nadále. Kolář je k mání za 5,8 milionu.

Do ofenzivy se pak nabízejí velká jména jako Jan Kuchta nebo Václav Jurečka. U nich je samozřejmě pravděpodobnost zisku bodů velká, trenér si za ně však logicky připlatí. Zelenka tak volí poněkud překvapivé řešení, místo v jeho jedenáctce zaujme plzeňský Rafiu Durosinmi.

„Mám ho jako číslo jedna. Zatím v české lize tolik nezáří, je levnější a hodil se mi do sestavy. Myslím, že další sezona bude jeho," odhaduje Zelenka. Durosinmi má tržní hodnotu 6,7 milionu.

Svou sestavu můžete skládat až do sobotních 13:30, tedy hodinu a půl před výkopem úvodních utkání prvního kola Fortuna ligy. „Fantasy ligy je úplně zdarma a navíc se zajímavými cenami. Pokud ještě nemáte tým, založte si ho," vzkazuje jasně Zelenka.

Reklama