Hlavní obsah

Provod zazářil, Slavia si bere zpátky první místo! Baník doma zklamal, Jablonec je králem remíz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Viktorka v sobotu zaváhala, sešívaní dostali ideální šanci ujmout se vedení v tabulce. A v utkání s předposledním ji s přehledem využili. Fotbalisté Slavie v 28. kole Fortuna ligy porazili Pardubice 4:0. Ostravský Baník jen remizoval s Hradcem Králové 0:0. Také utkání Jablonce se Zlínem skončilo smírně (1:1). Mladá Boleslav porazila České Budějovice 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod ze Slavie Praha a Ivan Schranz oslavují gól z proměněné penalty během utkání s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní využili sobotní ztráty Plzně a vystřídali ji v čele prvoligové tabulky. Viktoria jen remizovala 1:1 v Olomouci a adresovala do Edenu jasnou nabídku. Slavia předposlední Pardubice porazila 4:0 a poskočila do čela ligy o bod před Plzeň. Třetí Sparta ztrácí na lídra čtyři body.

Slavia sice vyhrála jediné z posledních tří kol, úřadující mistr ovšem šel do zápasu posilněn remízou 3:3 s Feyenoordem v úvodním čtvrtfinále Konferenční ligy, díky níž si vytvořil příznivou výchozí pozici do domácí odvety. Hrdinou večera byl navrátilec Provod, který skóroval poprvé po dlouhém zranění. Trefil se hned dvakrát, poprvé z penalty. Několik šancí měli i Východočeši, ale Mandous udržel čisté konto.

Pátý Baník hostil nováčka z Hradce Králové. Votroci nečekaně drží šestou příčku, na Ostravu ale mají manko 12 bodů. Proto překvapilo, že hosté byli v utkání lepším týmem, gól ovšem nepadl ani na jedné straně. Baník nevyhrál páté kolo po sobě, naopak nováček Hradec popáté v řadě v lize neprohrál a drží se dál ve skupině o titul.

V souboji celků ze středu tabulky Mladá Boleslav přivítala České Budějovice. Vítězný gól si po smělé individuální akci připsal Brazilec Ewerton, ve druhém poločase výhru domácích pojistil Douděra. Středočeši vyhráli po třech kolech, Jihočeši nezvítězili venku jako jediný tým v sezoně ani počtrnácté a s 6 body jsou tam nejhorší v soutěži.

Jablonec nutně potřeboval doma porazit jedenáctý Zlín. Ševci se ovšem hned v úvodu ujali vedení, trefil se exjablonecký Hloušek. V prvním poločase navíc jejich brankář Rakovan kryl Pilařovi pokutový kop. Po přestávce hosté zahodili šance k pojistce, a tak střídající Ikaunieks po pár vteřiných na hřišti vyrovnal. Severočeši jsou s 14 nerozhodnými výsledky remízovým králem ligové sezony. Jablonec je dvanáctý a ztrácí čtyři body na jedenáctý Zlín.

Výsledky 28. kola fotbalové Fortuna ligy:
Sobota
Bohemians - Liberec 0:0
Olomouc - Plzeň 1:1
Slovácko - Karviná 3:1
Teplice - Sparta 0:3
Neděle
Jablonec - Zlín 1:1
Branky: 72. Ikaunieks - 5. Hloušek
Mladá Boleslav - České Budějovice 2:0
Branky: 31. Ewerton, 77. Douděra
Ostrava - Hradec Králové 0:0
Slavia - Pardubice 4:0
Branky: 41. z pen. a 54. Provod, 62. Schranz, 84. Traoré

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.