Hlavní obsah

Oslabená Sparta otočila zápas s Hradcem a ukončila sérii remíz. Plzeň ztratila v Ďolíčku, Baník padl

Aktualizováno

Nejvyšší fotbalová soutěž pokračovala po reprezentační přestávce čtyřmi zápasy 10. kola. Vedoucí Plzeň podruhé v sezoně přišla o body, když ve vršovickém Ďolíčku remizovala s Bohemians 1905 1:1. Baník podlehl doma Českým Budějovicím 1:2. Mladá Boleslav remizovala doma 1:1 s Olomoucí, hosté se prosadili v druhé minutě nastavení. Sparta po pěti remízách v řadě konečně naplno bodovala, když dokázala v deseti otočit nepříznivý vývoj utkání s Hradcem Králové a zvítězila 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Jan Kuchta se raduje z gólu do sítě Hradce Králové

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Plzně se po reprezentační pauze na vítěznou vlnu v lize nevrátili. Vedoucí tým Fortuna ligy přišel v Ďolíčku o body, když s Klokany remizoval 1:1. Plzeň poslal do vedení ve 24. minutě Jhon Mosquera, který se prosadil krásnou střelou ze vzdálenosti cca 20 metrů. Ďolíček rozjásal po změně stran Václav Drchal, který srovnal na konečných 1:1. V závěru zápasu v nastavení zachránila Viktorii od prohry tyč.

Baník na bodový zisk z utkání na Spartě nenavázal. Svěřenci Pavla Vrby prohráli doma proti Dynamu České Budějovice 1:2. V Ostravě se měnilo skóre hned z první velké šance. Po přihrávce Lukáše Čmelíka se z vápna prosadil devatenáctiletý Daniel Hais. Druhou trefu českobudějovických přidal v 50. minutě zápasu Lukáš Čmelík. V 82. minutě snížil ostravský Muhamed Tijani, na víc se ale Baník už nezmohl.

Mladá Boleslav proti Olomouci útočila na tři body, ale nakonec se musí spokojit s remízou. Už ve 4. minutě se prosadil domácí Jakub Fulnek. Ve druhé minutě nastavení ale o remíze 1:1 rozhodl Vít Beneš.

Prvoligový fotbal na obrazovce
Všechny zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Sobotní studio moderátora Davida Sobiška začíná v 15:30, jako expert se představí Petr Mikolanda. K zápasům od 19:00 pak do studia dorazí dvojice expertů Jan Rajnoch a Jakub Podaný. Sestřih všech sobotních odehraných utkání 10. ligového kola FORTUNA:LIGY nabídne od 21:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

Sparta po pěti remízách v řadě bere tři body za domácí vítězství proti Hradci. Výhra se pro Letenské rodila bolestivě. Hradec šel do vedení gólem Filipa Kubaly ze 13. minuty, domácí šli navíc ještě do poločasu do deseti po vyloučení Tomáše Čvančary. Oslabená Sparta ale ve druhé půli zabrala. V 52. minutě se prosadil Asger Sørensen a o pět minut později na jeho trefu navázal útočník Jan Kuchta. Hradec šel v 72. minutě také do oslabení. Letenští se díky výhře dostali v neúplné tabulce zpět na třetí místo před Bohemians.

Fortuna liga pokračuje v neděli. Před soubojem Slavie s Libercem se uskuteční ještě další tři duely Zlín - Slovácko, Jablonec - Brno a Teplice - Pardubice.

Trenér Pavel Hapal tvrdí, že brankář Matěj Kovář může Spartě pomoci. Jak vzpomíná na rebela Kangu?Video: Sport.cz

Program 10. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - České Budějovice 1:2
Branky: 82. Tijani - 02. Hais, 50. Čmelík
Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 1:1
Branky: 04. Fulnek - 90+2 Beneš
Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň 1:1
Branky: 53. Drchal - 24. Mosquera
Sparta Praha - Hradec Králové 2:1
Branky: 53. Sorensen, 57. Kuchta - 13. Kubala

Reklama