Hlavní obsah

Slavia spláchla Teplice, Sparta po vydřené výhře poskočila na třetí místo

Aktualizováno

Po sobotní plzeňské kanonádě nezaváhala v nedělních zápasech 16. kola první fotbalové ligy ani pražská S. Vedoucí Slavia po jasné výhře nad posledními Teplicemi 3:0 znovu na čele odskočila Viktorii na tříbodový rozdíl. Dvoubodový odstup od Západočechů udržela po vydřené domácí výhře nad Libercem 2:1 Sparta, která využila sobotního výbuchu Slovácka k posunu na třetí příčku. Jablonec nezlomil mizérii a doma podlehl Mladé Boleslavi 0:1. Hradec Králové porazil předposlední Karvinou 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty se radují z gólu na 2:1 proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Sparta po debaklu se Slováckem a prohře v Glasgow doma zabrala. I když na rychlý gól Karabce ještě v první půli odpověděl letenský odchovanec v dresu Slovanu Christian Frýdek. V závěru však rozhodl Pulkrab. Letenští tak pod koučem Vrbou v sedmnácti domácích zápasech bodovali, z toho šestnáctkrát zvítězili. Slovan prohrál v lize po čtyřech výhrách a je desátý.

Slavia neměla s posledním týmem tabulky velké starosti a popáté za sebou v lize vyhrála bez obdržené branky. Od 59. minuty už hrála po vyloučení Marečka přesilovku, v níž se trefil Ousou. O úvodní dva góly se už v první půli postarali Stanciu a Kuchta. Severočeši z posledních dvanácti zápasů získali jen dva body. Celkem mají na svém kontě jen pět bodů, stejně jako předposlední Karviná.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie (vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu proti Teplicím.

Ta hrála s Hradcem Králové od 43. minuty bez vyloučeného Túlia. A ještě v nastavení prvního poločasu inkasovala nakonec rozhodující gól. Karviná nevyhrála už šestnáctý zápas po sobě. Hradci, který naplno bodoval po třech zápasech, po výhře patří šestá příčka.

O bod zpět je Mladá Boleslav, proti níž Jablonec nezlomil ligovou mizérii. Podeváté za sebou nevyhrál a v posledních třech duelech nedal ani gól. Zápas rozhodl svým premiérovým gólem v sezoně Hlavatý.

Program 16. ligového kola fotbalové Fortuna ligy:
Sobota
České Budějovice - Slovácko 3:2
Zlín - Ostrava 2:2
Pardubice - Olomouc 1:5
Plzeň - Bohemians 6:0
Neděle
Hradec Králové - Karviná 1:0
Branky: 45.+3 J. Rada
Slavia - Teplice 3:0
Branky: 16. Stanciu, 42. Kuchta, 74. Ousou
Jablonec - Mladá Boleslav 0:1
Branka: 51. Hlavatý
Sparta - Liberec 2:1
Branky: 5. Karabec, 80. Pulkrab - 33. Frýdek

Reklama

Související témata: