Hlavní obsah

Fotbalisté Olomouce zdolali na Maltě dánský Aalborg

Fotbalisté Sigmy Olomouc vyhráli v prvním zápase na Tipsport Malta Cupu nad dánským Aalborgem 3:0. O branky se postarali v první půli Václav Jemelka a po změně stran Lukáš Greššák a Mojmír Chytil. Dalším soupeřem Hanáků na Maltě bude v pátek Trnava.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Tomáš Zahradníček a posila Sigmy Jan Navrátil. Ilustrační foto.

Článek

Čtvrtý tým podzimní části dánské nejvyšší soutěže, který odehrál poslední zápas koncem listopadu, byl v první půli aktivnější. Kuskovu velkou příležitost však zmařil Stejskal.

"Dánové na nás vlítli, ale pak jsme získali převahu. Kluci odehráli zápas skvěle a šli za výhrou," zhodnotil duel olomoucký gólman Jan Stejskal, který bojuje o místo jedničky se zraněným Macíkem, jenž na Maltě není. Sigma využila hned první šanci, když trestný kop Zmrzlého odražený od tyče poslal pohotově do sítě Jemelka.

Po přestávce si olomoučtí fotbalisté vytvořili převahu a v 58. minutě se po individuální akci a střele z hranice šestnáctky prosadil Greššák. Třetí gól přidal po chybné rozehrávce Dánů Chytil, další příležitosti už desátý celek české první ligy nevyužil.

"Chyběla nám trochu kvalita v přechodové fázi, ale nakonec jsme zvládli utkání velmi dobře a zaslouženě jsme zvítězili. Pomohla nám změna po přestávce, kdy jsme přešli na dva útočníky. Přehráli jsme kvalitní tým a hned po zápase bylo v kabině znát, že z hráčů spadla nervozita po předchozích nepovedených výkonech v přípravě," řekl novinářům trenér Sigmy Václav Jílek.

V úvodním utkání turnaje vyhrála Trnava nad Innsbruckem 2:0. Slovenský celek bude dalším soupeřem Hanáků, na Národním stadionu se bude hrát v pátek ve 20 hodin. Turnaj Sigma zakončí v pondělí 24. ledna od 16:30 s Tirolem a o den později se vrátí domů.

Fotbalový Tipsport Malta Cup:
Sigma Olomouc - Aalborg BK 3:0 (1:0)
Branky: 40. Jemelka, 58. Greššák, 81. Chytil.
Sestava Olomouce: Stejskal - Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý - Breite, Greššák (73. Sedlák) - Daněk (46. Zifčák), González (66. Spáčil), Navrátil (78. Matoušek) - Růsek (66. Chytil). Trenér: Jílek.
Trnava - Tirol Innsbruck 2:0.

Reklama

Související témata: