Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic zahájili přípravu s dvěma testovanými hráči, zůstává Hybš

Fotbalisté Teplic zahájili přípravu na jarní část sezony i s bekem Matějem Hybšem, který si na severu Čech o půl roku prodlouží hostování z Plzně. Po podzimu dvanáctý tým prvoligové tabulky bude testovat obránce Lukáše Huška a záložníka z Pobřeží slonoviny Yayu Kadera Tourého.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

První trénink na začátku zimní přípravy fotbalistů FK Teplice.

Článek

Třicetiletý Hybš přišel do Teplic v létě a na podzim zasáhl do 15 ligových zápasů. "Matěj se stal pevnou součástí naší obranné trojice, jeho levá noha byla velkým plusem pro výstavbu naší hry. Takže jsme rádi, že máme jistotu jeho setrvání i pro jarní část," citoval klubový web sportovního ředitele Štěpána Vachouška.

Severočeši zatím hlásí jen minimum výrazných změn. Na testy přišel vytáhlý stoper Hušek z pražské Sparty, který naposledy hostoval v třetiligovém Vltavínu. Dvaadvacetiletý obránce prošel mládeží anglického Leicesteru, v české nejvyšší soutěži si v roce 2020 připsal tři starty za Pardubice.

Na zkoušce také bude rovněž dvaadvacetiletý záložník Touré z třetiligových Karlových Varů. "Uvidíme, jak se budou vyvíjet. Potřebujeme stopera a hráče do ofenzivy, který by mohl hrát jak zkraje, tak zprostředka," uvedl Vachoušek.

Na startu přípravy nechyběl senegalský útočník Abdallah Gning, který na podzim vstřelil šest ligových branek. Severočeši věří, že čtyřiadvacetiletou oporu udrží. "Na stole v současné chvíli neleží žádný oficiální návrh, kterým bychom se zabývali. Pokud na tohoto hráče nepřijde opravdu výjimečná nabídka, tak počítáme s tím, že našemu týmu bude výrazně pomáhat i v jarní části soutěže," řekl Vachoušek.

Naopak na odchodu je zambijský záložník Ngosa Sunzu, jenž by měl hostovat ve Vancouveru. Z hostování v druholigovém Varnsdorfu se do Teplice vrátil Matěj Radosta, opačným směrem míří Josef Švanda. V druhé lize by měli hostovat také Jakub Křišťan a Yehor Cykalo.

Do přípravy se po zranění zapojili uzdravení Jan Shejbal, Daniel Fila a Soufiane Dramé. Z "béčka" dostal v A-mužstvu šanci Jakub Emmer. Příští čtvrtek zamíří svěřenci trenéra Jiřího Jarošíka na soustředění do Turecka.

Reklama