Hlavní obsah

Tlak je pořád stejný, uklidňoval se Trpišovský po senzační porážce s Hradcem. Odmítl podcenění soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honička za mistrovským titulem ve fotbalové lize se hned na úvod nadstavby ještě víc zašmodrchala, Slavia nečekaně přepustila vedení v tabulce Plzni. Sešívaní senzačně prohráli s Hradcem Králové v jeho mladoboleslavském azylu 3:4 a na Viktorii, která porazila Slovácko, ztrácejí dva body. „Komplikace je každá ztráta v nadstavbě, jsme minus tři body,“ mračil se trenér červenobílých Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský během zápasu s Hradcem Králové.

Článek

Nadstavbová část slibovala nezvykle vyrovnanou přetahovanou, její úvodní kolo napětí ještě přiživilo. Už za týden se Slavia s Plzní střetnou v Edenu, bude to kruciální bitva. Favorizovaná parta kouče Trpišovského do ní ale po porážce od Hradce Králové půjde v nevýhodě. Se ztrátou a pod větším tlakem.

„Tlak je pořád stejný, s Plzní bychom museli vyhrát tak jako tak. Kdybychom Hradec porazili, vstupovali bychom do zápasu s ní v lepší pozici, ale tlak je stejný jako ve třicátém nebo pětadvacátém kole. Každý bod je důležitý, týmy nahoře moc bodů neztrácí, je proto důležité zvládat vzájemné zápasy," uklidňoval sebe i svůj celek Trpišovský.

„Tlak bude určitě větší, než kdybychom tu utkání zvládli. Ale věřím, že Plzeň porazíme. Tahle porážka je pro nás komplikací, nemůžeme si dovolit další ztrátu," nabídl pohled z kabiny slávistický obránce David Jurásek.

Pro matné vystoupení celého týmu především v defenzivě neměl vysvětlení. „Opravdu nevím, čím to bylo. Byli jsme dobře připravení. Psychicky i fotbalově," dodal autor první branky červenobílých.

„V první půli jsme se špatně rozhodovali v defenzivě. Hradec se dostával do situací, které mu vyhovovaly," viděl Trpišovský, že svižné výpady Votroků jeho partu hodně zlobily. „Udělali jsme si zápas těžký, pořád jsme dotahovali náskok soupeře," povzdechl si.

Slavia dokázala reagovat na první gól Daniela Vašulína z penalty, Jurásek vyrovnával. Jenže v rozmezí 34. a 35. minuty jí nadšeně bojující domácí zasadili dvě pořádné ťafky. Jakub Klíma narýsoval přihrávku na Filipa Kubalu, jenž prostřelil brankáře Ondřeje Koláře. O minutu později se slávistický brankář jen ohlédl za povedou ránou Jakuba Kučery.

„Gól na 2:1 byl klíčovým momentem, předcházela mu naše strašná chyba. Byla to pro nás obrovská rána," pocítil Trpišovský, jenž ocenil hradecké útočné trio Vašulín, Kubala, Adam Vlkanova. „Nehráli jsme v defenzivě dobře, ale bylo to i kvalitou těchto tří hráčů. Byli pro nás nepříjemní, byli rychlí, soubojoví, tvrdí, udrželi hodně míčů," ocenil je kouč poražených.

Odmítl, že by kolaps jeho souboru zapříčinilo podcenění, „Stoprocentně ne. Připravovali jsme se, kluci měli dobré nasazení. Víme, že hrajeme o titul, máme zkušenosti z nadstavby. Víme, jak první zápas rozhoduje," konstatoval Trpišovský. „Spíš na nás v některých situacích dolehla tíha okamžiku," litoval, že některé šance neskončily gólem.

Reklama