Hlavní obsah

Hradec Králové může svůj domácí zápas vysílat na klubovém webu

Vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru a omezenému počtu osob na stadionech budou moci fanoušci královéhradeckých fotbalistů sobotní domácí zápas druhé ligy s Třincem sledovat netradičně živě na klubovém webu. Východočeský celek může příznivcům zprostředkovat běžně volně nedostupný přímý přenos díky dohodě Ligové fotbalové asociace s firmou Pragosport, která je majitelem televizních práv.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Líšně Jan Vítek vyráží míč nad břevno. Před ním Michal Jeřábek z Líšně, vpravo Dominik Hašek z Vlašimi. (ilustrační foto)

Článek

Na zápas se stejně jako na ostatní sportovní akce v Česku dostane jen 300 osob včetně hráčů, členů realizačních týmů a rozhodčích. Do kvóty se v Hradci Králové vejdou příznivci, kteří mají zakoupenou celoroční permanentku.

Fanoušci se objevili v hledišti už při úvodním kole druhé ligy po koronavirové přestávce, jehož hlavní část se hrála v úterý. Někteří příznivci byli například v Pardubicích a na utkání brněnské Líšně.

Také v nejvyšší soutěži se už dostalo na stadiony několik fanoušků. Zhruba stovka permanentkářů sledovala zápas Příbrami s Ostravou, domácí "kotel" fandil i na duelech v Opavě a Českých Budějovicích. V první lize je možnost volného přímého přenosu utkání na klubových webech vyloučena.

Reklama