Hlavní obsah

Hrozba pro Slavii hraje v životní formě. Beauguel je velká zbraň Plzně, tvrdí bývalý kapitán Viktorie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoký trumf. Možná ten nejvyšší. Nejlepší ligový střelec, útočník fotbalové Plzně Jean-David Beauguel. Třicetiletý Francouz hraje v životní formě, pro nedělní přímou bitvu o titul je pro Slavii velkou hrozbou. Dokáže 15gólový fantom posunout Viktorii v Edenu k ligovému trůnu?

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jean-David Beauguel z Plzně (vpravo) slaví svoji trefu proti Slovácku.

Článek

„Bogy je pro Plzeň velkou zbraní. Je typem hráče, který má jednu šanci a tu promění. Když se Plzni nedařilo, dokázal ji spasit gólem," uvedl bývalý spoluhráč Beauguela z Viktorie Roman Hubník, dlouholetý kapitán Západočechů. Nynější stoper Olomouce stál proti Francouzovi nedávno, v duelu na Hané (1:1). Beauguel obstaral gól Plzně.

„Má fazonu. Je ve správném prostoru, dokáže navíc přesně zakončit. Má tohle v sobě. Navíc když k němu přijde na hřiště Choras (útočník Tomáš Chorý), jako proti nám... Bylo to nechutné, těžko se oba brání," doplnil Hubník.

Beauguel před týdnem skolil dvěma trefami Slovácko, na třetí branku přihrál Sýkorovi. V přímém souboji nejlepších ligových střelců zastínil hostujícího 14gólového Jurečku, kterého sesadil z pozice lídra střelců. Přestože Plzeň po sezoně opustí se statusem volného hráče, dává jí maximum. Žene ho motivace stát se králem střelců této sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Jean-David Beauguel oslavuje gól vstřelený Spartě.

„V létě půjde za lukrativní smlouvou, má tedy velký zájem, odejít s korunkou pro nejlepšího kanonýra. Co odvádí pro Plzeň, je nezaplatitelné. Dává góly i je připravuje. Tvrdím, že takový útočník momentálně Slavii chybí," prohlásil trenér Stanislav Levý ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz.

Sešívaní sice disponují podobným typem, někdejším Beauguelovým spoluhráčem z Doosan Areny Michaelem Krmenčíkem. Jenže ten nastoupil za Slavii naposledy zkraje února v MOL Cupu proti Spartě. Od té doby i kvůli zranění neodehrál ani minutu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Srdjan Plavšič ze Slavie Praha a Jean-David Beauguel z Viktorie Plzeň.

„Nevidím jako výhodu pro Plzeň, že Slavia nyní takového útočníka nemá. Trenér Trpišovský totiž na klasického hroťáka kolikrát nehraje a tým to zvládá. Ve Slavii jím byl naposledy Milan Škoda. Uvidíme tedy, jestli vůbec klasického útočníka proti Viktorce nasadí," řekl bývalý útočník Příbrami Daniel Huňa.

Proti Beauguelovi stál v roli asistenta kouče Pavla Tobiáše v Příbrami. V době, kdy Francouz oblékal dres pražské Dukly. „Chystali jsme se na něj speciálně, sledoval jsem ho ve spoustě zápasů. Už tenkrát byl výborný, obrovskou kvalitu si drží. Pro mě je jedním z nejlepších hráčů ligy," tvrdí Huňa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Viktorie Plzeň během utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy.

Hrozba jménem Beauguel nabývá na vážnosti i vzhledem k nejistému středu obrany Slavie, který v několika posledních zápasech hořel. Francouzský útočník navíc umí zasadit úder i ze vzduchu. „Plzeň má ve standardkách vůbec velkou sílu. Když jsou na hřišti Beauguel s Chorým, je to pro obranu hodně těžké. Navíc jsou platní i pro nakopávané míče, kterými si Plzeň cíleně pomáhá. Mít vepředu takové dvě věže, které podrží míče, je značná výhoda," pověděl Huňa.

Beauguel působí v Česku od léta 2014, doposud nastřílel 62 branek. Více jak polovinu jich zaznamenal v plzeňské dresu (39). Přidá v Edenu další nebo ho červenobílá defenzíva dokáže eliminovat?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články