Hlavní obsah

Jde o život, musíme se semknout, plánuje po nezdaru s Karvinou kapitán Ševců Bartošák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takhle si závěr základní části první ligy určitě nepředstavovali. Fotbalisté Zlína mohli domácím vítězstvím nad Karvinou přeskočit před vstupem do nadstavbové skupiny o záchranu třinácté Pardubice, ale střetnutí se Slezany před svými fandy nezvládli a po porážce 0:1 klesli v tabulce před rozhodující fází sezony na předposlední patnáctou příčku.

Foto: FC Zlín

Kapitán Zlína Lukáš Bartošák (vpravo) v souboji o míč s karvinským Rajmundem Mikušem.

Článek

„Moc jsme chtěli vyhrát anebo aspoň remizovat, aby se na nás Karvinští nedotáhli. Bohužel to nevyšlo. Soupeř hned zkraje zápasu zužitkoval jeden brejk a pak si těsný náskok hlídal. My jsme se v ofenzivě neprosadili,“ litoval zklamaný kapitán Ševců Lukáš Bartošák.

Okamžik z dvanácté minuty, kdy Zlíňané mizerně rozehraným rohovým kopem sami vyslali Karvinské do bleskového protiútoku, mu bude ještě nějaký čas ležet v hlavě. „Špatně jsme se zajistili,“ štvalo ho. Unikajícího autora rozdílové trefy Slezanů Regáliho poté stíhal marně. „Byl rychlejší a zakončil tu akci velmi dobře,“ uznal.

Bartošák prozradil, že přemýšlel, jestli nemá slovenského forvarda faulovat. „Byl bych ale takřka jistě vyloučený a hrát skoro celé utkání v deseti by nebylo vůbec dobré,“ vysvětlil, proč se k nedovolenému zákroku neuchýlil.

Ševci měli poté ještě dost času na to, aby vedení hostů minimálně srovnali. „Jenže Karvinští zalezli dozadu a z naší strany to bylo marné dobývání jejich defenzivy. Poslali jsme před jejich bránu hodně centrů, avšak v soupeřově šestnáctce jsme nebyli příliš nebezpeční. Scházela nám větší nápaditost. Musíme si to rozebrat u videa a poučit se z toho,“ plánoval.

Bartošák totiž velmi dobře ví, jak náročný závěr sezony jeho mužstvo čeká. Na poslední šestnácté místo, které bude znamenat přímý sestup do druhé ligy, mají zlínští fotbalisté pouze jednobodový náskok.

„Je před námi pět zápasů v nadstavbové skupině o záchranu a ke všem musíme přistoupit tak, že nám jde o život. Loni jsme na tom byli ještě hůř a kdekdo nás už odepisoval, ale my jsme se vzepřeli a ligu nakonec zachránili. Zase se musíme semknout a bojovat na hřišti jeden za druhého. A směrem dopředu musíme být mnohem nebezpečnější než ve střetnutí s Karvinou,“ má jasno.

To, že tým z Baťova města načne nadstavbu dvěma venkovními zápasy, nevnímá Bartošák jako podstatný problém. Navzdory tomu, že se jeho celku v tomto ročníku nejvyšší soutěže dařilo mnohem víc na svém stadionu než u soupeřů.

„Tak jako my jsme si mysleli, že utkání s Karvinou doma zvládneme, příště to může být zase naopak. Do Pardubic pojedeme bodovat,“ myslel už Bartošák na zahajovací duel ve skupině o záchranu, který čeká Ševce na východě Čech v sobotu.

Související témata:
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.