Hlavní obsah

Vydařený brejk, pochválil se po triumfu ve Zlíně střelec vítězné branky Karviné Regáli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před nadstavbovou skupinou o záchranu si notně vylepšili pozici. Fotbalisté Karviné vítězstvím 1:0 v závěrečném kole základní části první ligy ve Zlíně poskočili v tabulce z posledního na čtrnácté místo. O cenném triumfu Slezanů rozhodl vítěznou trefou z rychlého brejku už ve dvanácté minutě útočník Martin Regáli.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Martin Regáli vystřelil Karviné výhru.

Článek

„Začátek střetnutí nám vyšel skvěle. Chtěli jsme přecházet ze zabezpečené obrany do nebezpečných protiútoků. Jeden z nich nám záhy vyšel. Vedoucí trefa nám pochopitelně nahrála do karet,“ liboval si slovenský forvard.

Karvinští využili ke vstřelení rozdílového gólu nedůslednosti domácích, kteří špatně naložili s rohovým kopem. Odražený balon posunul pohotový Mikuš šikovně k Regálimu, jenž uháněl přes půl hřiště sám na brankáře Dostála. Kapitán Ševců Bartošák ho stíhal marně.

„Dlouhý sprint jsem zvládl. Natlačil jsem se před protihráče a poté jsem si pohlídal, abych se nedostal příliš blízko ke gólmanovi. Podařilo se mi ho obstřelit. Jsem moc rád, že to klaplo. Byl to vydařený brejk,“ usmíval se Regáli.

Zlínský kouč Bronislav Červenka byl naopak za tuto situaci ke svým svěřencům hodně kritický. „Byla velká chyba, že jsme se nestihli vrátit. Karvinští se po vstřeleném gólu zatáhli a nám už pak chyběl moment překvapení. Vynutili jsme si tlak, ale bušili jsme do zavřených vrat. Domácí porážka je pro nás značnou komplikací,“ věděl trenér Ševců, jehož mužstvo si pohoršilo ze čtrnácté na patnáctou příčku.

Regáli prozradil, že Slezané cestovali do Zlína s jednoznačným cílem odvézt si tři body. „Rozhodně jsme nechtěli vstupovat do nadstavby z posledního místa. Povedlo se a my jsme za to strašně rádi. Kéž bychom takhle pokračovali i v nadstavbě. Ligu chceme určitě udržet,“ předsevzal si.

Jednobrankové vedení si Karvinští ve Zlíně celkem bez problémů pohlídali. „V defenzivě jsme podali velice dobrý výkon. Do naší šestnáctky sice létalo dost centrů, avšak nedovolili jsme domácím vytvořit si prakticky žádné vyložené příležitosti,“ těšilo Regáliho.

Zatímco fanoušci Ševců odcházeli domů po nečekaném nezdaru jejich týmu smutní, početná skupina karvinských příznivců mohla po závěrečném hvizdu radostně křepčit. „Jsme jim moc vděčni, že nás jezdí podporovat i na soupeřovy stadiony. Mají na našem vítězství podíl. Za celou kabinu jim děkuju,“ vzkázal Regáli.

Reklama

Související témata: