Hlavní obsah

Karvinou čeká bitva o naději. Jenže doma jako jediná v lize nevyhrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jsou nejhorší v lize. Fotbalisté Karviné se krčí na posledním místě ligové tabulky. Před posledním kolem základní části tuzemské nejvyšší soutěže, v němž vyzvou Pardubice, sní o překonání mimořádně bídné série. Dosud totiž na domácím trávníku neslavili karvinští hráči ani jedno vítězství!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Bohumil Páník během utkání na Slavii.

Článek

Klubu ze Slezska hrozí, že po šesti letech od slavného postupu mezi tuzemskou elitu zamíří do druhé ligy. Aby se vyhnul přímému pádu a dostal příležitost uhájit si místo v první lize v baráži, potřebuje už jen vyhrávat. Nyní ztrácí deset bodů.

„Tříbodový zisk by nás postavil do hratelné pozice. Nadstavba bude na plné pecky a jsou tam možné jakékoliv výsledky," přemítá Bohumil Páník, který Karvinou převzal v říjnu 2021.

Ani pod jeho taktovkou se týmu nepodařilo oslavit domácí ligové vítězství, jako jedinému klubu v první lize. Nyní má Karviná ideální příležitost, protože Pardubice na hřišti soupeře prohrály pětkrát v řadě a ve čtyřech případech inkasovaly čtyři branky. Navíc mají s 64 inkasovanými góly nejhorší obranu v lize!

Východočeši ovšem neberou bitvu v Karviné jako souboj vhodný pro posílení sebevědomí soupeře. Chtějí uniknout z pásma, které znamená účast v baráži.

„V minulém kole jsme se vítězstvím dotáhli na ostatní týmy. Jsme bod od třinácté příčky, dva od dvanácté. A případné další body rozhodnout, kdo bude bojovat o holý život," uvědomuje si Jaroslav Novotný, trenér Pardubic před vystoupením na půdě klubu, který v žádném ze tří předešlých duelů nezvítězil, nicméně předešlá dvě vzájemná ligová utkání skončila remízou.

Reklama

Související témata: