Hlavní obsah

Když ani mráz nezkazí fotbal. Pardubice, klobouk dolů, shodují se Krejčí s Priskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Město i jeho široké okolí připomínalo bílé Vánoce od Josefa Lady. Trávník pardubické CFIG Arény byl bez přehánění jediným zelenajícím se ostrůvkem v rádiu několika desítek zasněžených kilometrů, a to jen díky skvělé práci tamního fotbalového klubu. Po ligovém utkání se Spartou, jíž Východočeši nakonec podlehli 1:2, to kapitán vítězů a dvougólový střelec Ladislav Krejčí shrnul za všechny: „Klobouk dolů před správci stadionu.“

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Brian Priske udílí pokyny Ladislavovi Krejčímu v zápase Evropské ligy proti Betisu Sevilla.

Článek

Pardubice byly jedním ze dvou míst, kde se duel posledního ligového kola pro sněžnou pokrývku trávníku neodložil. A kontrast oproti Olomouci, kde domácí Sigma remizovala 1:1 se Slováckem, byl zřetelný na první dobrou. Hrací plocha i z tribuny vypadala ve výborné kondici. Na rozdíl od střetnutí na Hané, po němž si na fakt, že se zápas v podmínkách na hranici regulérnosti (či spíše za ní) odehrál, stěžovali snad všichni zúčastnění. Ač i tam domácí dělali, co mohli, a špatný terén jim nelze ani náhodou dát za vinu, počasí se jim přelstít nepodařilo. Pardubicím, kde byla nebesa přeci jen o něco milosrdnější, ale ano.

Jako důkaz nechme hovořit hlavní aktéry zápasu. „Musím vyjádřit obrovské uznání, pochvalu a poděkování Pardubicím, že nám umožnily dnes hrát. Celý klub si zaslouží respekt, stejně jako všichni lidé, kteří na tom dělali. Odvedli úžasnou práci. Vynaložili velké úsilí, aby byl trávník připraven, a povedlo se. Udělalo nám to radost,“ smekl před pořadateli kouč Sparty Brian Priske.

„Chtěl bych poděkovat lidem, kteří se postarali o to, aby se dnes mohlo hrát. Plac byl skvěle nachystaný díky trávníkářům a všem, co tu v sobotu byli od rána do večera. Je vidět, že když se chce, tak to jde,“ doplnil dánského trenéra jeho protějšek Radoslav Kováč.

Ani sami hráči si neměli nač stěžovat, což demonstrují výše uvedená slova Krejčího. S kapitánem Sparty souhlasil i útočník Tomáš Zlatohlávek, jenž se zapsal mezi střelce jako jediný z domácích. „Na to, jaké je počasí, byl terén perfektně připravený. Jen kvůli lidem je škoda, že se hraje takhle v zimě. Musí to pro ně být složitější,“ uvědomuje si 23letý forvard.

Jasně, Pardubicím pomohlo o i to, že během noci či dopoledne neudeřila žádná sněhová bouře. I tak je ale třeba jejich práci ocenit. Během soboty odklízeli nadílku ze hřiště snad všichni zaměstnanci klubu, snad možná i náhodní kolemjdoucí, kteří se ke stadionu jen přiblížili. Odměnou jim byl pažit, jenž byl vzhledem k podmínkám připraven naprosto perfektně. K bodům domácí sice nenasměroval, fotbalu ale přál. Což po zásluze ocenili jak hráči, tak trenéři obou zúčastněných celků.

Reklama