Hlavní obsah

Kotelník Limberský, zlitý Bílek! Tři minuty čekání, pak vytryskla plzeňská euforie. Takhle slavili noví mistři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Stál v plzeňském kotli, opíral se o plot. V ruce megafon, do kterého každou chvíli zařval oslavný pokřik. „Mistři, mistři," opakovali po něm jeho nedávní spoluhráči v modrých tričkách s nápisem mistři 2021/2022 i plzeňští fanoušci. Mistrovské oslavy po duelu s Hradcem Králové (výhra 2:0) na stadionu v Mladé Boleslavi řídila ikona Viktorie David Limberský. S Plzní získal pět titulů, teď oslavil šestý jako fanoušek.

Dojatý a pyšný Michal Bílek. To, že jsme předčili Slavii a Spartu je pro nás obrovské vyznamenáníVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Tak jsme první no a co! Plzeňští fotbalisté si noční oslavy užili i s fanoušky

Měli padla, Hradec porazili 2:0. Jenže souběžně hraný duel Ostrava–Slavia ještě pokračoval, sešívaní oslabeného soupeře svírali, potřebovali vstřelit branku na 2:1, aby alespoň oddálili mistrovské oslavy Západočechů.

Fotbalisté Viktorie s realizačním týmem vytvořili na půlce hřiště kruh, chytili se kolem ramen. Na mobilu sledovali závěrečné minuty, drželi Baníku palce, aby remízu se Slavií udržel, což by jim zajistilo s předstihem titul. Stalo se, po třech minutách se viktoriáni s rukama nad hlavou rozběhli k bouřícímu plzeňskému kotli se slavícím Limberským.

„Tak jsme první, no a co," znělo mladoboleslavským stadionem, kde má Hradec přechodný azyl. Vzápětí si fanoušci s hráči vystřihli vítězný pokřik. Pogratuloval jim i kouč Votroků Miroslav Koubek, který Viktorii před sedmi lety dovedl k titulu. Když odcházel z trávníku, z dáli k němu doléhaly oslavné ódy na jeho plzeňského kolegu Michala Bílka.

My jsme vám ty medaile přivezli! Noční návrat mistrů na stadion v PlzniVideo: Robert Neumann, Sport.cz

Fanoušci ale měli smůlu, na trávník se nedostali, těžkooděnci vystavěli neprostupnou hráz. „Šampioni, šampioni," zakřičel Limberský do megafonu a s ním vzápětí stovky příznivců. Na hřišti se mezitím dlouze objímal majitel klubu Adolf Šádek s kanonýrem Jeanem-Davidem Beauguelem, který k titulu pomohl 18 góly. Po sezoně však odejde.

Po půlhodině zamířili čerství čeští mistři do kabiny, trenér Bílek se chystal k televiznímu rozhovoru. Než vyřkl první slovo, byl zlitý pivem. „Mistři, mistři," zubil se autor pivní „sprchy", útočník Beauguel.

V čem spočívá síla Plzně podle Lukáše Hejdy? Jsme banda válečníků a vede nás super chlap!Video: Sport.cz

Na závěr pozápasových oslav došlo i k vyvolávání jmen trojice hráčů, kteří se podíleli na zlaté plzeňské éře, ale cestu za šestým titulem Viktorie sledovali z nebe. Marián Čišovský, František Rajtoral, David Bystroň...

Reklama

Související témata: