Hlavní obsah

Krmenčík hrál s teplotou za béčko, pak proti Bohemians chyběl. Trpišovský ho neodepsal

Útočník Michael Krmenčík si byl v sobotu na vlastní žádost zahrát přátelské utkání za béčko Slavie, den poté chyběl v nominaci ligového týmu sešívaných v derby proti Bohemians. Že by neblahý signál pro jeho další budoucnost v Edenu? „Byli jsme domluvení, že půjde na lavičku, ale kvůli jeho zdravotnímu stavu to nebylo možné,“ vysvětloval trenér sešívaných Jindřich Trpišovský po výhře 1:0 nad Klokany.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík zatím marně hledá formu

Článek

Angažmá ve Slavii nevychází útočníkovi Michaelu Krmenčíkovi podle představ. Na podzim neoslnil, byť čtyři góly a čtyři asistence v lize nevypadají číselně tak zle. Po odchodu vrchního střelce Jana Kuchty do Lokomotivu Moskva se stal během zimní přípravy v očích trenérského štábu ofenzivní jedničkou, hlavní kouč Jindřich Trpišovský si pochvaloval, že vypadá nejlépe od letního příchodu do Edenu.

Krmenčík nastoupil v základní sestavě proti Karviné a úplně propadl. Byl střídán po hodině hry. V následném pohárovém derby se Spartou šel na plac na druhý poločas, opět se vůbec neprosadil. Slavia v obou zápasech prohrála a neskórovala v nich.

Vítězné duely na Slovácku a v Turecku proti Fenerbahce Istanbul v Konferenční lize proseděl osmadvacetiletý forvard na lavičce, do hry se nedostal ani na minutu, přičemž třeba v Istanbulu se na pár minut na hřišti mihnul i absolutní zelenáč Filip Horský.

Na vlastní žádost tak jel Krmenčík v sobotu dopoledne s třetiligovým béčkem na přípravný zápas s rezervou Jablonce. Toužil hrát. Nezlomil ho ani zdravotní stav, nebylo mu dobře. V utkání dal dvě branky a pomohl k výhře 4:2. „Odehrál zápas s teplotou. Nebylo mu dobře, ale slíbil, že půjde hrát, a šel. Vnímám to jako pozitivní krok. Chtěl jít hrát sám od sebe a odehrál devadesát minut, i když pak večer nemohl ani mluvit do telefonu," vylíčil Trpišovský po výhře nad Bohemians 1:0.

Počítal, že Krmenčíka bude mít na vršovické derby k dispozici mezi náhradníky. „Byli jsme tak domluvení, ale kvůli jeho zdravotnímu stavu to nebylo možné," vysvětlil hlavní stratég červenobílých, proč člen širšího reprezentačního kádru nebyl na střet proti Klokanům vůbec v nominaci.

Rodák z Kraslic je v každopádně nekomfortní situaci. Během dvou týdnů se v hierarchii slávistických útočníků z vrcholu dost propadl. „Sám ví, že musí přidat ve své výkonnosti," pravil jednoznačně Trpišovský.

„Teď se potřebuje dát dohromady, vyléčit a připojit se k nám. Je to hráč našeho kádru, a když bude mít patřičnou výkonnost, na hřiště se dostane," neodepsal velitel červenobílé lavičky důrazného útočníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindřišek z Bohemians a Daniel Fila ze Slavie Praha.

Proti Bohemians naskočil v základní sestavě na špici ofenzívy s kapitánskou páskou na ruce Stanislav Tecl. Jako obyčejně do úmoru pracoval, ale stejně tradičně selhal ve velké příležitosti. V průběhu druhého poločasu ho nahradil devatenáctiletý novic v kádru Daniel Fila, jenž při premiéře ve slávistickém dresu ukázal, jak platný umí být v soubojích.

Reklama

Související témata: