Hlavní obsah

Kweuke odchází do tureckého Rizesporu, ale Kadlece chce Sparta udržet

Léo, Léo...! Skandování fanoušků na adresu obrovitého útočníka už na Letné neuslyšíme. Kamerunec Léonard Kweuke přestupuje ze Sparty do Rizesporu. Turecký klub již na svých stránkách oznámil, že se s fotbalistou dohodl. Letenští zatím jen potvrdili, že jednání vstoupilo do finální fáze. Spekuluje se o přestupní částce v rozmezí 32-50 miliónů korun. Sparta naopak chce udržet reprezentanta Václava Kadlece, jehož vábí bundesligový Frankfurt.

Foto: Petr Horník, Právo

Leonard Kweuke se loučí se sparťanským dresem.

Článek

Pětadvacetiletý Kweuke přišel na Letnou před třemi lety z Dunajské Stredy a Spartě se vyplatil. Stal se kanonýrem, svými fyzickými a silovými parametry převyšoval českou konkurenci. V lize má bilanci 74 zápasů/31 gólů, dostal se do kamerunské reprezentace.

Po příchodu Lafaty s Bednářem však v zimě vypadl ze základní sestavy a na jaře plnil většinou jen funkci střídajícího žolíka. V duelu se Slováckem nachystal všechny góly, v Ostravě vstřelil jedinou branku zápasu. Ani to mu však nepomohlo, navíc si přitížil drsným faulem na Radka Dosoudila, za který dostal stop na 12 zápasů. Zatím si odseděl čtyři utkání a zbytek trestu si odnese do Turecka. Rizespor je nováček turecké ligy.

„Zatím mohu potvrdit jen, že jsme s Rizesporem ve finální fázi jednání," konstatoval v úterý v podvečer tiskový mluvčí Ondřej Kasík pro Sport.cz.

Kadlece brzdí Sparta i Bendtner

Přestoupit do zahraničí by chtěl také reprezentant Václav Kadlec, který má nabídku z Eintrachtu Frankfurt. Pro Spartu je ovšem prioritou, aby talentovaného útočníka udržela.

„Vašek je jedním z vůbec nejdůležitějších fotbalistů, které tady máme. S hráčem i jeho manažerem nadále jednáme, naší prioritou je, aby teď ve Spartě zůstal," ujistil místopředseda představenstva Dušan Svoboda.

Do Eintrachtu má navíc namířeno dánský bombarďák Nicklas Bendtner. V minulé sezóně z Arsenalu hostoval v Juventusu Turín a nyní se o něj německý klub přetahuje s Malagou. Server espnfc.com však uvedl, že Bendtner v úterý odletěl k závěrečnému jednání do Frankfurtu. Pokud se mu upíše, klub téměř jistě upustí od snahy angažovat také Kadlece.

Na Letné počítají ještě s odchodem levého beka Manuela Pamiče do Chieva Verona. „Jednání probíhá, ale k finální dohodě jsme zatím nedospěli," uvedl Kasík na adresu chorvatského obránce.

Reklama

Související témata: