Hlavní obsah

Lišák Koubek znovu porazil Trpišovského. Není v tom žádné kouzlo. Prostě jsme byli lepší, culil se plzeňský kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Chcete porazit Slavii? Angažujte trenéra Miroslava Koubka. Plzeňský mág díky nedělní ligové výhře (1:0) opět vylepšil bilanci s koučem sešívaných Jindřichem Trpišovským. Z osmi posledních vzájemných zápasů jich vyhrál hned šest. „Nezveličoval bych to, žádné kouzlo nemám. S Jindrou jde spíš o náhodu. Nechci ale mluvit o sobě. Těší mě, že jsme ve druhé půli dominovali, byli jsme lepší,“ řekl Koubek.

Miroslav Koubek opět porazil Jindřicha Trpišovského. Kouzlo v tom není, byli jsme lepší a vyhráli zaslouženě. Video: Sport.cz

 
Článek

Váš tým měl v nohou čtvrteční úvodní čtvrtfinále Konferenční ligy s Fiorentinou, přesto byl agresivnější, měl větší drajv. Jste překvapený?

Ano, mile. Bál jsem se o střed zálohy, který byl poslední dobou hodně vytížený, ale kluci to zvládli skvěle. Červovi ke konci docházely baterky, ale jel dál na vůli. Kdybych neviděl, že kulhá, zůstal by na hřišti. Jsem moc spokojený z týmového výkonu. A také, že po přestávce jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli.

Zmiňoval jste, že Červ jel v závěru na vůli. Autor vítězné branky Pavel Šulc také, neboť před koncem jej chytaly křeče, přesto se zvedl a šel ještě do jednoho sprintu.

Pavel je pracovitý, inteligentní. Pokud dokázal hrát s křečemi, než jsme ho vystřídali, smekám před ním. Ty emoce, že chce hrát za každou cenu, jsou fantastické. Svědčí o jeho charakteru.

Dneska jsme to nebyli my, mrzelo Tomáše Vlčka. Hrajeme o titul a takové zápasy musíme zvládat! Video: Sport.cz

Z taktického pohledu, šlo o nejlepší výkon Plzně pod vámi?

Nedokážu říct. Naše defenziva je velmi funkční, kluci se dokáží plně koncentrovat. Defenziva nás trápí ve, v uvozovkách, všednějších zápasech. Klidně doma dostaneme i čtyři góly. Pokud jsme v solidním stavu, zejména na velké zápasy se hráči dokáží připravit. Utkání na evropské scéně jim dala sebevědomí. Vědí, že se dá hrát i s týmy, které jsou v české lize nad námi.

Což se vám daří znamenitě. Nedávno jste porazili Spartu, Slavii dokonce i podruhé. Na druhé straně ale darujete občas body týmům pod vámi.

Od léta budujeme nový tým. Nejdřív stál na hliněných nohách, potom se začaly základy upevňovat. Jdeme dopředu pořád. Šest týdnů před koncem sezony hrajeme tři soutěže. Nohy nám někdy ujedou, takový kádr zase nemáme. Nemůžeme třeba využít Jirku, Valentu, Durosinmiho… Za tohle platíme daň. Soupeři nad námi mají širší kádry. Teď třeba během jedenácti dnů odehrajeme čtyři zápasy, což je šílené. Není v lidských silách vyvarovat se slabší chvilky.

Bylo složité chystat tým na Slavii, když vás čeká ve čtvrtek náročná odveta ve Florencii?

Nebylo. Věděl jsem, že můžu v neděli použít až pět hráčů, kteří nemohli hrát v prvním duelu s Florencií. Víte, když přijedou pražská S, motivace je obrovská.

Po utkání vaše jméno vyvolával celý stadion. Jaké emoce se ve vás odehrávaly?

Ani nevím. Každopádně nepříjemný to nebylo. Rád bych ale, aby vyvolávali i moje asistenty. Nechci všechno sezobat, tohle je týmová práce. V Plzni mám nejlepší realizák v kariéře.

Reklama