Hlavní obsah

Loutkové divadlo, černobílá groteska! soptil Svědík. Pak zaúřadoval specialista na Spartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není na Letné vítaným hostem. Fotbalisté pražské Sparty prohráli dva z 21 domácích ligových zápasů se Slováckem (z toho 18 vítězství). Obě porážky jim připravil soupeř pod vedením Martina Svědíka. V létě 2019 pokazil trenér překvapivou výhrou 2:0 soutěžní premiéru na letenské lavičce Václavu Jílkovi. Ve středu zase vítězstvím 2:1 poznamenal loučení s Bořkem Dočkalem a ukončil Spartě sérii 25 ligových utkání na domácí půdě bez porážky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Daniel Holzer ze Slovácka a Filip Souček ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Triumf Slovácka se rodil dost nenápadně. První poločas prohrálo, trenér pak v kabině soptil.

„Z naší strany to bylo loutkové divadlo. Hráčům jsem v kabině říkal, že jsme klidně mohli přijet vlakem hodinu před začátkem, dát si klobásu na nádraží... Takovými výkony se přece nemůžeme prezentovat, obzvlášť na Spartě," kroutil ještě po zápase hlavou, i když se mohl spíš usmívat.

„První poločas jsme měli věci, které patřily spíš do zrychlené černobílé grotesky. Hráči nám klouzali, pak jsme udělali penaltu, kdy se naši dva hráči pomalu srazí a udělají faul, protože opět uklouznou. Hra byla ustrašená, zbytečně, ztráceli jsme hodně míčů. Výkon byl takový, jako když přijedeme utkání jenom odehrát," vysvětluje svoji nespokojenost.

Po přestávce už kralovalo Slovácko, které příští středu v odloženém finále MOL Cupu doma v Uherském Hradišti přivítá právě Spartu.

„Druhý poločas byl diametrálně odlišný, začali jsme si vytvářet šance, vyrovnali jsme. Potom to bylo o psychice, mužstvo začalo pracovat daleko líp. Jenom škoda, že jsme další šance neproměnili. Dobře jsme se naladili na středeční finále, byť nás ještě čeká Hradec. Schválně jsme vytížili některé hráče víc, některé míň, což nás čeká i v neděli. Hlavní příprava bude na pohár," avizuje Svědík.

Tři zápasy, tři góly...

Není už žádným překvapením, že obrat ve skóre vyrovnávací trefou nastartoval Daniel Holzer, specialista na Spartu. V sezoně vstřelil pět branek, hned tři z nich týmu v rudých dresech. Ve třech vzájemných zápasech v ročníku dokázal skórovat v každém z nich a má tedy stoprocentní bilanci tři zápasy - tři góly.

„Já jsem na Spartě dal prakticky skoro stejné góly. Vždycky jsem si naběhl na přihrávku ze středu hřiště z druhé vlny, kam mi dával míč Kalabiška a dvakrát jsem to prostřelil," líčí bývalý hráč Sparty na klubovém webu.

„Jsem samozřejmě rád, že mi to tam padá, ale chtěl bych, aby mi to tam spadlo ještě jednou. Příští týden ve finále poháru, kdy nás čeká další utkání se Spartou," přeje si Holzer.

Slovácko může být před finále každopádně na koni. Generálku zvládlo mnohem lépe než tápající Sparta.

„Jako generálku na finále jsme zápas nebrali. Spíš šlo o to rozložit síly, stejně tak v neděli s Hradcem Králové," avizuje Svědík.

„Ohledně finále byl ligový zápas do počtu. Sice šlo o body, ale oba soupeři dali šanci dalším hráčům," dodává.

Reklama

Související témata: