Hlavní obsah

Můj gól nám zase nepřinesl ani bod, stýská si po prohře se Spartou autor vedoucí branky Slovácka Jurečka

Po čtvrthodině vstřelil Spartě v utkání 11. ligového kola vedoucí gól, který ale nakonec fotbalistům Slovácka nestačil ani na bod. Hradišťský ofenzivní záložník Václav Jurečka opouštěl hřiště po prohře 1:2 s hodně smíšenými pocity.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Václav Jurečka ze Slovácka se raduje z gólu v utkání proti Spartě, po zápase byl ovšem hradišťský ofenzivní záložník zklamaný.

Článek

Radost z gólu by asi byla mnohem větší, kdybyste v závěru zápasu neinkasovali rozhodující branku, že?

Přesně tak. Svoji druhou trefu po přestupu do Slovácka považuju za takovou třešinku na dortu v ostře sledovaném duelu, ale bohužel nám zase nepřinesla ani bod, k němuž jsme měli už velice blízko.

Proč se vám nepovedlo obrat favorita?

Ze svého pohledu vidím dva klíčové momenty. Velká škoda, že se nám nepodařilo udržet jednogólový náskok déle. Nejlépe až do poločasu. Druhá půle už moc šancí ani na jedné straně nepřinesla, ale Pražané jedno naše zaváhání bohužel potrestali. Přitom remíza už byla na dosah.

Vy jste ale taky měli v zápase dost nadějných situací...

Je to tak. Docela mě překvapilo, kolik prostoru nám sparťané v jejich šestnáctce občas dali. V obraně jsou zranitelní, my jsme toho ale bohužel nedokázali víc využít. Přitom šance vstřelit ještě aspoň jeden gól jsme měli.

Po delším čase jste nastoupil v základní sestavě a zrovna v tak důležitém duelu. Překvapilo vás to?

Byl jsem za tu příležitost především strašně rád. Jsem vděčný trenérovi Svědíkovi i vedení klubu, že mě nezatratili, i když jsem byl často zraněný.

Vnímal jste povzbuzování vašich fanoušků, kteří do hlediště teď nesmějí, ale hodně se jich shromáždilo poblíž stadionu?

Byli slyšet, a já jim za podporu moc děkuju. Považuju si, že i v této obtížné době si hledají možnosti, jak nám pomoct.

Věříte, že nastoupíte v základu i ve středu v dalším ligovém střetnutí v Brně?

To je otázka spíš na trenéra. Já bych byl samozřejmě moc rád, ale neovlivním to. Pro nás bude hlavně důležité, abychom proti Zbrojovce uhráli nějaké body.

Co říkáte na to, že budete hrát ligu až do posledního předvánočního dne?

Já si nestěžuju, mám z toho docela radost. V novém roce se zase začne už v půlce ledna, a tak zimní příprava bude mimořádně krátká. Času na nabrání fyzičky bude málo, nebudeme tudíž třeba tolik běhat. (úsměv)

Reklama

Související témata: