Hlavní obsah

Nováčkové a navrátilci Slavie proti Servette: šéf Ogbu, válečník Hronek, řízený Talovjerov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do dvou zápasů proti Servette Ženeva vyrukovala fotbalová Slavia vždy v úplně jiné sestavě a další hráči chodili do hry v průběhu utkání. V partě kouče Jindřicha Trpišovského se bojuje o základní sestavu i o udržení v kádru. V zimě se český vicemistr posílil o ofenzivního záložníka Petra Hronka z Bohemians, krajního beka či záložníka Davida Pecha z Mladé Boleslavi a nigerijského stopera Igoha Ogbua z Lilleströmu. Z hostování v Liberci se vrátili defenzivní univerzál Maksym Talovjerov a střelec Mick van Buren, kteří mají šanci přesvědčit.

Foto: SK Slavia Praha/Petr Končal

Záložník Slavie Petr Hronek v zápase proti Servette Ženeva.

Článek

Lagos (od našeho zpravodaje) - Jak si vedli v přípravě v Portugalsku proti švýcarskému soupeři? V akci byli jen čtyři z nich, Pech se kvůli svalovému zranění mohl jen koukat.

Igoh Ogbu: Dvaadvacetiletý stoper naznačil velký potenciál, mohl by být mužem, který Slavii na bolestivém místě v sestavě vyléčí. V prvním zápase, který sešívaní proti Servette vyhráli 3:0, dominoval. Dirigoval spoluhráče, živě s nimi komunikoval, přidal i fotbalové kvality jako sílu v osobních soubojích, slušnou rozehrávku či dobrý pohyb. Zaujal na první pohled, byl výraznou osobností. Je příslibem, ale musí se dál sžívat s týmem a nadějný výkon potvrzovat v mistrovských zápasech.

Slavia se v přípravě střetla se švýcarským ServetteVideo: Jan Malý, Sport.cz

Petr Hronek: Také nastoupil v prvním utkání proti druhému týmu švýcarské ligy. Předvedl to, co ho zdobí: bojovnost, odolnost, poctivost. Dřel, důrazně atakoval soupeře, ale také se zapojoval do kombinace. Byly na něj minimálně dva ostřejší fauly a pak ještě dostal tvrdou ránu míčem do hlavy z bezprostřední blízkosti. Vydržel hodně.

Mick van Buren: Nastoupil coby jediný klasický útočník ve druhém utkání, které nakonec jedinou brankou rozhodl. Vystřelil a pak se dostal k dorážce, ze které už skóroval. Zaznamenal i jeden další výrazný moment, kdy centroval na hlavu Václava Jurečky, jenž trefil břevno. Neproměnil penaltu. Na hřišti ho trenérský štáb nechal necelou hodinu. Snaha z něj byla cítit, ale měl hluchá místa, kdy se mu tolik nevedlo.

Maksym Talovjerov: Nastoupil v obou zápasech zhruba na půl hodiny a v obou případech na pozici defenzivního záložníka. Měl dobré momenty, ale je vidět, že není na téhle pozici tolik etablovaný. Členové realizačního týmu ho často řídili, volali na něj, jak se má pohybovat. Bude potřebovat čas.

Reklama

Související témata: