Hlavní obsah

Odklad zápasu škodí Spartě, míní experti. V případě prohry s Plzní padá šance na titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerušení zápasu Konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem mělo zcela odlišnou dohru v domácích soutěžích. Zatímco následný duel Fortuna ligy, v němž mělo Slovácko nastoupit na Spartě, byl odložen, Kolín nad Rýnem svůj nedělní mač s Hoffenheimem odehrál a remizoval 1:1. Podle účastníků diskuse v Přímáku na Sport.cz se však odklad utkání nehodí především Spartě. „Dostali čtyři branky na Slavii, chtěli to odčinit, ukázat fanouškům proti silnému soupeři, že umějí zvítězit,“ míní odchovanec letenského klubu Jan Vondra, který je momentálně bez angažmá.

Odklad zápasu škodí Spartě, míní experti. V případě prohry s Plzní padá šance na titul. Diskuse v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Podobně to vidí také Robert Neumann. „Taky bych hrál co nejrychleji, aby to člověk mohl odčinit, aby se psychika nastartovala do pozitivna, takhle to je čekání," říká redaktor Sport.cz a Práva.

Na základě Rozpisu celostátních soutěží vydaným Ligovou fotbalovou asociací však byl duel Sparty se Slováckem odložen na středu 9. listopadu.

Sparta? Jako když alkoholik nebo gambler říká, že nepije a nehrajeVideo: Sport.cz

V Přímáku se však vede diskuse, zda by se raději nemělo hrát bez odkladu. „Myslím si, že dva dny po zápase jsou strašně brzo. Třeba v Anglii to nejlepší trenéři hodně kritizují, tak si myslím, že tři dny jsou tak akorát," míní Robert Neumann, bývalý ligový fotbalista.

Bývalý kouč Sparty Jiří Saňák v pořadu Přímák otevřeně promluvil o spolupráci s Tomášem Rosickým.Video: Sport.cz

„Představit si to asi umím, kdyby oba zápasy byly doma, ale když vezmeme v potaz program Slovácka, že hrají každý třetí den, tak si myslím, že odložení je správným řešením," reaguje Vondra.

Souboj v Plzni je však pro Spartu důležitý, pokud má ještě živit naděje na titul. V případě prohry by totiž ztrácela na čelo už 15 bodů. Měli by svěřenci Briana Priskeho šanci takovou ztrátu ještě dohnat? „Vzhledem k tomu, že Sparta nemá bůhvíjakou formu, že by si člověk řekl, že to dožene... Tak pokud by to bylo o 15 bodů, tak to už asi ne," odpovídá Neumann.

Více najdete ve videu z pořadu Přímák. Celý pořad si také můžete přehrát v podcastové verzi.

Reklama