Hlavní obsah

Opora Slavie v slzách! Stadion tleskal na podporu Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dojemná chvíle, z které byl naměkko nejspíš každý fanoušek. Po tváři stopera Slavie Tarase Kačaraby se kutálely slzy. Důvod byl před výkopem ligové bitvy s Hradcem Králové jasný. Válka na Ukrajině, kterou napadlo Rusko, se fotbalové Slavie silně dotýká. V jejím kádru jsou dva Ukrajinci. Kromě Kačaraby obléká dres úřadujících mistrů i Maksym Talovjerov, jenž musel být dojatý stejně jako jeho krajan. Celý stadion před výkopem minutu tleskal na podporu jejich těžce zkoušené země.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Taras Kačaraba těžko skrýval slzy

Článek
Fotogalerie

Stejně jako ve čtvrtek v Konferenční lize nastoupil ukrajinský obránce Taras Kačaraba za Slavii v ligovém zápase proti Hradci Králové. Na hřiště šel, i když myšlenky má úplně jinde. Neustále zjišťuje, co se děje na jeho Ukrajině, která čelí vojenské invazi z Ruska.

Česko nejrůznějšími způsoby Ukrajinu podporuje. Gesto solidarity přišlo i před utkáním sešívaných proti Hradci. Po nástupu obou mužstev na trávník celý stadion minutu tleskal. Kačarabu tenhle moment viditelně dojal, z očí utíral slzy.

„Byl a je to nejhorší den v mém životě. Pro moji rodinu, pro Ukrajinu, pro všechny lidi, kteří tam žijí. Jsem hrdý, že jsem Ukrajinec. Chci poděkovat Slavii, vedení klubu a fanouškům za velkou podporu. I po zápase všichni křičeli Ukrajina, Ukrajina. Vážím si toho, těžko něco dalšího říct," prohlásil Kačaraba emotivně po čtvrtečním postupu přes Fenerbahce na evropském pódiu. Teď jeho pocity jistě nebudou jiné.

Sedmadvacetiletý fotbalista nakonec utkání nedohrál, kvůli zranění ho v 34. minutě zápasu střídal krajan Maksym Talovjerov. V té době však už úřadující mistr vedl nad Hradcem drtivě 4:0. Slavia utkání ovládla jednoznačně 5:1 a vrátila se na první místo tabulky před Plzeň.

Reklama