Hlavní obsah

Pilař s Krejčím konkurenti? Nejsme nároďák, usmívá se Weber. Koubkovi volal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový stadion, trenér i předpokládané opory. Fotbalový Hradec Králové započíná novou éru, ve městě už pulsuje očekávání. V posledních dvou ligových sezonách skončili Votroci v první polovině ligové tabulky a těší se do vlastní arény, na kterou čekaly generace fanoušků. „Věřím, že euforie bude. S novým stadionem to tak je, zažil jsem to v Karviné. Je jen na nás, abychom ji udrželi co nejdéle,“ soudí kouč Hradce Jozef Weber.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jozef Weber.

Článek

I on sám startuje novou etapu. Jistě nelehkou, ale zajímavou. Mužstva se ujal po Miroslavu Koubkovi, který z něj vyždímal šesté a osmé místo. „Laťka je nastavená skoro na maximum, ale nesmíme se bát a udělat vše proto, abychom pokračovali v nastaveném trendu. Ve způsobu hry, náročnosti i ve výsledcích," zůstal nový šéf lavičky Votroků odhodlaný.

Koubka se na jeho zkušenosti zeptal. „Mluvil jsem s ním. Byl to příjemný a dlouhý rozhovor, ale o čem jsme se bavili, si nechám pro sebe," pousmál se Weber, který si svého předchůdce váží a s nímž se potká jako soupeř, protože Koubek už dává do latě Plzeň.

Weber začal v Hradci a hned od úvodního tréninku cepuje i bývalé reprezentanty Ladislava Krejčího staršího, jenž přišel ze Sparty, a Václava Pilaře, kterému skončil kontrakt v Plzni. Zkušené borce si přál i proto, aby pomohli méně otrkaným spoluhráčům s návratem na domácí stadion.

„Nebude to snadné. Pro kluky bylo psychicky jednodušší hrát v azylu, tady budou větší návštěvy i tlak. Tihle zkušení hráči by nám měli v adaptaci na nový stadion pomoct. Věřím, že se nebudeme stresovat a návrat domů nám pomůže," podotkl dvaapadesátiletý trenér.

Usmál se nad myšlenkou, že by si Krejčí s Pilařem měli v sestavě konkurovat. „Nejsme nároďák, abychom si tohle mohli dovolit. Budeme se snažit je využít, aby hráli oba. Už jsem nad tím přemýšlel," přiznal Weber.

Především od Krejčího ale zázraky hned čekat nemůže, třicetiletý křídelník rok nehrál, herní praxi postrádá. „Obavu z toho nemám, bude s ním trpěliví. Věřím, že se do toho Láďa dostane co nejdřív. Rok pauza je dost, ale ve třiceti je pořád mladý hráč. Říkal jsem mu, že já končil v sedmatřiceti, takže má ještě sedm let před sebou. To je v pohodě, je to mladý kluk," usmíval se hradecký stratég.

Do kádru mu přibyl i mladý záložník Daniel Horák ze Sparty a útočník Ondřej Šašinka z Baníku Ostrava, kam naopak míří forvard Filip Kubala. Do Sparty se vrátil po hostování záložník Matěj Ryneš, v týmu skončil i záložník Filip Novotný a útočník Pavel Dvořák. Plzeň si stáhla do přípravy stopera Filipa Čiháka. „Trochu nás to zaskočilo, ale nedá se nic dělat. Ještě uvidíme, jak to budeme řešit," zmínil Weber.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.