Hlavní obsah

Plzeň má první posilu

První zimní posilou fotbalové Plzně se stal Roman Potočný. Třicetiletý ofenzivní záložník do druhého týmu ligové tabulky zamířil z Ostravy na půlroční hostování s opcí. Viktoria o tom informovala na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Ondřej Smetana a Roman Potočný, ilustrační foto.

Článek

Potočný na podzim za Baník odehrál 17 ligových zápasů a připsal si dvě asistence. Jarní část minulé sezony rodák z Roudnice nad Labem strávil na hostování ve Zlíně.

"Angažmá ve Viktorce je pro mě obrovskou výzvou. Chci makat a ukázat, že si mě klub vybral správně. Mám půl roku na to, abych přesvědčil a zůstal tady i na další období," uvedl Potočný.

Bývalý hráč Bohemians 1905, Teplic či Liberce v nejvyšší soutěži absolvoval 201 utkání, vstřelil 37 branek a přidal 20 asistencí. Plzeň na začátku zimní přípravy poslala opačným směrem jiného záložníka Šimona Faltu, jenž posílil Ostravu rovněž na půlroční hostování s opcí.

"Roman je velmi zkušený hráč, který podle mě nebude potřebovat tolik času na rozkoukávání a ihned zapadne do týmu. Slibujeme si od něj zvýšení konkurence v našem kádru," řekl generální ředitel a majitel západočeského klubu Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: