Hlavní obsah

Plzeň mistrem, v posledním derby sezony věří bookmakeři i sázkaři Slavii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěrečné kolo fotbalové ligy již o ničem nerozhodne. Viktoria Plzeň bude po utkání s Baníkem pošesté korunována mistrem. Pražská „S“ čeká v Edenu čtvrté derby v sezoně, na jejich umístění ale výsledek nic nezmění. Sparta se bude chtít dostat z deprese posledních dnů a naladit se na pohárové finále, které se odehraje ve středu. Bookmakeři ale favorizují Slavii, jejíž výhru ocenili kurzem 1,6:1. Letenští dostali roli outsidera, na jejich vítězství je vypsán kurz 5,5:1. Remíza se sází v kurzu 3,9:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí mladší ze Sparty Praha a Ibrahim Traoré ze Slavie Praha během březnového derby.

Článek

Derby Slavia - Sparta na závěr ligy mohlo být zápasem sezony. Jenže o titulu se rozhodlo už ve středu v Mladé Boleslavi a Ostravě, a teď co s takovým derby?

„Zápas totálně zklamaných týmů. Sparta v podstatě rozložená z další nevydařené sezony, bez trenéra. Slavia po pádu z trůnu ještě lape po dechu, a hledá příčiny, jak mohla přijít o jistý titul," přemítá Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Těžko tak odhadovat, co od zápasu v Edenu čekat. „Jedno je jisté, derby na půl plynu si nikdo nedovolí odehrát ani za této situace," zdůrazňuje Urbanec.

Dá se očekávat, že oba trenéři nasadí mladší hráče, sestavy se možná výrazněji změní. Přesto je podle bookmakerů Slavia doma jasným favoritem. Letenští budou chtít sezonu hlavně se ctí dohrát. Na výhru jim nevěří vlastně nikdo, sázkařů dokonce jen 1 %. „Poměr sázek je téměř totožný jako byl na hokej Česko - Velká Británie, a takový rozdíl mezi pražskými S přece jen není," dodává Urbanec.

Tipéři jsou naladěni podobně jako bookmakeři. Výhru svěřenců Jindřicha Trpišovského očekává drtivých 97 % z nich. Sparťanský úspěch se snaží odhadnout nicotné 1 % sázejících. Zbylá 2 % věští remízu.

Sparta bude bojovat o pohár pod vedením Michala Horňáka. Je to dobrá volba? Řešíme v pořadu Přímák...Video: Sport.cz

„Viktorii většina expertů před sezonou nevěřila, Michal Bílek ovšem dokázal sestavit perfektně fungující tým, především směrem do defenzivy. V útoku pak vládl Jean-David Beauguel, který se může rozloučit s českou ligou vítězstvím v soutěži o nejlepšího střelce. Finále Fortuna ligy bylo do posledních kol napínavé a konečně ukázalo svůj potenciál. Slavia dlouho sahala po titulu, nakonec jí však srazila porážka s Hradcem. I v tom byla finálová část nepředvídatelná," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Co se týče posledního derby, setkávají se dva kluby ve zcela odlišném rozpoložení. Sešívaní sice mohou cítit zklamání, na druhou stranu za sebou mají další úspěšné tažení Evropou. Sparta znovu propadla do letargie posledních let a Tomáše Rosického čeká další výběr trenéra. Že by se Letenští před pohárovým finále vzpamatovali a porazili svého hlavního rivala? Nezdá se to být úplně pravděpodobné," přemítá Hanák.

V čem spočívá síla Plzně podle Lukáše Hejdy? Jsme banda válečníků a vede nás super chlap!Video: Sport.cz

Plzeň se rozloučí s vítěznou sezonou doma, do Štruncových sadů přijede Baník Ostrava. Na umístění obou týmů v tabulce už se nemůže nic změnit, ať už dopadne zápas jakkoliv. Viktoriáni se však určitě budou chtít rozloučit se svými fanoušky výhrou, čemuž věří i bookmakeři. Na jejich úspěch je vypsán kurz 1,5:1. Vítězství Baníku se sází v kurzu 5,6:1, remíza pak v kurzu 4,6:1.

„Slavia ve středu nečekaně ztratila body v Ostravě a věnovala titul Plzni. V elitní skupině je tedy rozhodnuto. Tipéry tak častěji než kurzy na vítěze duelu Plzeň - Ostrava lákají sázky na více než 3 góly v zápasu (1,98:1) nebo na to, že dá každý tým jednu a více branek (1,58:1)," informuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Pražské derby je z hlediska přístupu domácích po ztrátě šancí na titul trochu ošemetné. Také většina sázkařů u její kanceláře ale věří, že sešívaní v Edenu nenechají nic náhodě.

Reklama