Hlavní obsah

Plzeň před jarem: čtyři z kola ven včetně Sýkory! Jak je na tom Vydra?

Rozsáhlá marodka. Jedno z nejdiskutovanějších témat kolem fotbalové Plzně v zimní přípravě. Jak vypadá zdravotní stav kádru Viktorie čtyři dny před vstupem do jara? Pro sobotní domácí duel s Hradcem Králové nemůže kouč Michal Bílek počítat s kvartetem hráčů, nicméně někteří „nalomení" už do utkání zasáhnout mohou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sýkora na archivním snímku

Článek

Proti Votrokům nebudou stoprocentně k dispozici útočník Jan Kliment a obránci Radim Řezník s Mohamedem Tijanim. A také záložník Jan Sýkora. Na nedávném soustředění ve Španělsku sice po dlouhém zranění kotníku nastoupil do druhého přípravného utkání, při tréninku si ale poranil sval.

„Honza si stěžoval ve Španělsku na sval. Bohužel vyšetření v Plzni prokázalo menší trhlinu ve svalu. Věřím, že to nebude tak strašné, aby byl mimo delší dobu," uvedl Bílek s tím, že návrat Klimenta s Tijanim přijde nejdřív v únoru. „Naopak Řezník by se měl zapojit s týmem zhruba za týden," dodal Bílek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva trenér Michal Bílek, kapitán Lukáš Hejda a sportovní ředitel Daniel Kolář z Viktorie Plzeň.

V zimě přivítal trojici posil do pole - záložníka Romana Květa a útočníky Rafia Durosinmiho s Matějem Vydrou. Třicetiletý Vydra, který má na kontě přes 100 startů v anglické lize, pracuje tvrdě na návratu od květnové operaci křížového vazu koleně. V přípravě neodehrál ani minutu, Bílek však jeho start proti Hradci Králové nevyloučil.

„Matěj toho absolvoval během přípravy hodně. Byly i chvíle, kdy jsme mu museli malinko ulevit. Nehrál osm měsíců, nelze tedy očekávat, že naskočí proti Hradci od začátku. Na trénincích ale vypadá zajímavě. Asi bude nějaký čas trvat, až se dostane do optimální formy. Věřím však, že nám na jaře hodně pomůže," podotkl Bílek.

Největší problém řeší na krajích obrany, kde jsou nyní k dispozici pouze Milan Havel a Libor Holík. I proto s velkým očekáváním vyhlíží návrat Václava Jemelky, který po operaci ramene odehrál v páteční generálce s norským mistrem Molde (výhra 2:0) závěrečnou půlhodinu. „Na podzim Vašek hrál často nalevo, vypadal výborně. Také proto nepřemýšlíme nad tím, že bychom za stávající situace ještě někoho přivedli," pronesl Bílek.

Reklama