Hlavní obsah

Radu Dukla nepustila, Zlín převezme Vrba. Nastartujeme s ním novou éru, věří šéf Ševců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radův příchod kvůli zamítavému stanovisku vedení pražské Dukly padl, ale fotbalisty Zlína převezme po odvolaném Janu Jelínkovi jiný kouč s minulostí u národního týmu a velkých českých klubů. Ševce, kteří přezimují na předposledním místě ligové tabulky pouze s dvoubodovým náskokem na poslední Pardubice, povede na jaře k záchraně mezi elitou osmapadesátiletý Pavel Vrba, který po jarním konci ve Spartě působil na podzim v ostravském Baníku, kde se po jedenáctém kole dohodl kvůli neuspokojivým výsledkům na rozvázání kontraktu. Smlouvu v moravském klubu podepíše v pondělí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba na archivním snímku.

Článek

„Jsem moc rád, že jsme se s Pavlem Vrbou domluvili. Potřebujeme zkušeného trenéra s autoritou, který pozvedne naše mužstvo v tabulce výš. Nikoho lepšího, kdo by byl volný, nevidíme. Věřím, že vzájemná spolupráce bude fungovat, a dosáhneme na kýženou záchranu," řekl Sportu.cz majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka.

Poslední dvě nepříliš vydařená angažmá ve Spartě a v Baníku ho od angažování kouče, který v minulosti přivedl Plzeň ke třem mistrovským titulům, neodradila. „Každý trenér, který toho má tolik za sebou, občas někde skončí předčasně. Já jsem přesvědčený, že mu to ve Zlíně sedne. Nabízí se paralela s Michalem Bílkem, který u nás před časem restartoval trenérskou kariéru. Věřím, že teď s Vrbou nastartuje novou éru celý náš klub," přeje si zlínský šéf.

V rámci pondělního podpisu smlouvy se budou zlínští funkcionáři s novým koučem domlouvat na termínu zahájení zimní přípravy. V zápasech Tipsport ligy, která se letos hraje netradičně místo v lednu už na závěr podzimu, vedou mužstvo dočasně Vít Vrtělka s asistentem Petrem Jiráčkem. Vrba zřejmě také nastíní svoje představy o případném doplnění celku. „Nějaké posily asi budou muset v zimní pauze přijít. Myslím si ale, že nemáme zdaleka tak špatný kádr, abychom byli v ligové tabulce takhle nízko," myslí si Červenka.

Reklama

Související témata: