Hlavní obsah

Po výhře nad Budějovicemi brali tři body i ve Zlíně. V Boleslavi ještě myslí na skupinu o titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v tomto ligovém ročníku neprohráli tři zápasy po sobě. Fotbalisté Mladé Boleslavi navázali nedělním triumfem 2:1 ve Zlíně na předchozí vítězný duel s Českými Budějovicemi. Kromě gólů mířili v moravském městě i do břevna a tyče. V závěru si po inkasované brance střetnutí trochu zkomplikovali, avšak zasloužené vítězství si vzít nenechali.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z gólu na hřišti Zlína.

Článek

„Jsme moc rádi, že se nám teď daří. Ve Zlíně jsme podali zodpovědný týmový výkon. Vyložených šancí jsme si vypracovali snad na tři utkání. Jedině jejich neproměňování bych mohl klukům vytknout. Mohli jsme zápas rozhodnout dřív," říká spokojený boleslavský kouč Pavel Hoftych.

Vyzvedl významnou roli kapitána mužstva Marka Matějovského. „Odehrál neskutečný zápas, byl nejlepší na place. Těží ze svých obrovských zkušeností a skvělého fyzického fondu. A fotbal ho pořád baví. Ve Zlíně podal naprosto komplexní výkon," smeká trenér před čtyřicetiletým záložníkem.

Hoftych ocenil i přínos Davida Douděry, jenž se ve Zlíně trefil už v pátém ligovém střetnutí v řadě. „Místo pravého beka nastupuje nyní na postu ofenzivního středopolaře. Je to teď na hřišti taková motorka. Jsme moc rádi, že mu to padá," kvituje s povděkem. Má radost, že druhý rozdílový gól přidal Tomáš Ladra. „I on je pro nás velice důležitým hráčem," tvrdí.

Před středečním třicátým kolem nejvyšší soutěže, které definitivně určí složení nadstavbových skupin, figurují fotbalisté Mladé Boleslavi v tabulce na sedmé příčce. Mají však šanci přeskočit šestý Hradec Králové a probojovat se na poslední chvíli do skupiny o titul. „Během sezení s klubovým majitelem jsme si potvrdili, že uděláme maximum, abychom se do ní dostali. Předpokládá to ovšem bodovat s Plzní, avšak zároveň se musíme spoléhat na zaváhání Hradeckých na Bohemians. My uděláme všechno pro to, abychom Viktorku zdolali," předsevzal si Hoftych.

Spoléhá na to, že se jeho mužstva poslední dobou drží dobrá forma. „Výrazně jsme se zlepšili i v defenzívě. Jsme teď vítězně naladěni," hlásí před posledním duelem základní části první ligy.

Reklama

Související témata: