Hlavní obsah

Podmínky pro fanoušky hostů? Určitě máme co zlepšovat, upozorňuje Zlámal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nakolik je výjezd na venkovní zápas svého oblíbeného klubu radostí a kdy už se příznivec hostujícího mužstva stává nežádoucím ještě před úvodním hvizdem? I tomuto tématu se věnujeme ve fotbalovém pořadu Přímák. „Vím, že se tím zabývají fanoušci, že vytvořili pořad (Za čárou), který se přímo zabývá podmínkami v sektorech hostujících fanoušků. Je to určitě věc, která se dá zlepšovat,“ míní Ondřej Zlámal ve studiu Sport.cz.

Podmínky pro fanoušky hostů? Určitě je co zlepšovat. A který sektor hostů vypadal jako vězení? Debatujeme v PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Je to určitě prostor, kde by třeba i LFA (pozn. Ligová fotbalová asociace) mohla zasáhnout a mohla se tím zabývat a určitě je to prostor i pro média," reaguje na dotaz moderátora Filipa Lejčka.

„Fanoušci, když přijedou do města, tak jsou považováni za nějaké riziko... ale pak na druhou stranu přijdou na stadion, zaplatí si vstupenky, oni jim seberou jídlo a pití, nemůžou si ho tam přinést, ale ani si ho tam nemůžou koupit," mrzí bývalého mluvčího Slavie.

Ten přitom oceňuje aktivitu fanoušků sešívaných, kteří stojí za již zmíněným podcastem Za čárou. Jeho tvůrci 7. srpna na Twitteru hrdě oznámili první úspěch ve svých aktivitách, který se jim povedl právě na domácím stadionu svého oblíbeného klubu: „Začali jsme sami u sebe. Sektor hostí v Edenu, nejmodernějším stadionu v zemi, hyzdil žiletkový drát. Apelovali jsme na nejvyšší vedení klubu, aby nastavilo zrcadlo ostatním a udělalo první krok ke zvýšení komfortu fanoušků hostí u nás doma. Podařilo se!"

Angažmá trenéra ve Fortuna lize trvá 331 dnů. Jak si Česko vede ve srovnání se zahraničním? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Zlámal dále ve videu z Přímáku vypráví, které kluby začaly více komunikovat ohledně zlepšení podmínek pro hostující fanoušky.

Kuchta a spol.? Nemyslím, že by v táboře slávistů měli vyvolat nenávist, říká Ondřej Zlámal v PřímákuVideo: Sport.cz

Zároveň se sám snaží najít další řešení. „Třeba ti fanoušci by dokázali také garantovat, že se tam (v sektorech hostů) nebudou dít nějaké věci, že se tam nebude poškozovat majetek," navrhuje fotbalový reportér.

Ve videu z pořadu Přímák se dále dozvíte, na kterém stadionu si Ondřej Zlámal připadal jako ve vězení, zda se někdy bál chodit na fotbal či jaké řešení pro zvýšení komfortu diváků v zahraničí ho zaujalo.

Reklama

Související témata: