Hlavní obsah

Přáním trenéra Webera je zahrát si s Karvinou prostřední skupinu

Karviná

Přestože Karviná patřila v minulé sezoně k týmům, kde se měnili trenéři, prožil slezský klub relativně klidný prvoligový ročník. A na něj by tým vedený trenérem Jozefem Weberem velmi rád navázal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber

Článek

„Chtěli bychom se pohybovat na podobných pozicích jako minule. Mým tajným přáním je si zahrát tu prostřední skupinu. Zkusil jsem si to s Bolkou (Mladou Boleslaví) a je to určitě příjemnější než se obávat sestupu," uvedl Weber dva dny před úvodním kolem, v němž Karvinští nastoupí v Ďolíčku proti Pardubicím.

Minulou sezonu Fortuna ligy ukončila Karviná s rekordním ziskem devětatřiceti bodů na 12. příčce, což je druhé nejlepší umístění po postupu mezi elitu před pěti lety, kdy skončili desátí. I proto se kádr měnil jen velmi málo. Z hráčů, kteří pravidelně nastupovali, odešli jen Christián Herc, Vojtěch Smrž, Róbert Mazáň a Tomáš Ostrák.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MFK Karviná (@mfkkarvina)

Poslední tři ale ke konci sezony z různých důvodů do utkání zasahovali jen sporadicky. „Nechtěli jsme dělat zásadní změny. Z klíčových hráčů tak odešel jen Herc, kterého jsme neměli pod kontrolou, protože u nás jen hostoval. Do středu pole přišel Aleš Nešický z Liberce a věřím, že buď on, Qose či Tavares při změně rozestavení si s pozicí desítky poradí," uvedl Weber.

Nejvýraznějšího posílení se dočkala karvinská obrana, kterou vyztužil Antonín Křapka z Mladé Boleslavi a Petr Buchta ze Zlína. „Dostali jsme přes čtyřicet gólů. To je strašně moc. Pokud chceme být úspěšní, tak jich musíme dostat výrazně méně. Oba mají v lize už něco odehráno a měli by naši obranu zpevnit," vysvětloval Weber.

Jen drobné změny v kádru si pochvaloval i kapitán Karviné Michal Papadopulos. „To je pro mě velmi důležité. Měli jsme slušnou sezonu a pokud chceme jít výše, tak je potřebná sehranost. Víme, co trenér od nás vyžaduje a musíme si dávat vyšší cíle. Minule jsme byli dvanáctí, takže já budu spokojený i s jedenáctou příčkou," uvedl zkušený 36letý útočník.

Papadopulos odolal vábení Baníku

Střelce osmi ligových branek v minulé sezoně vábil Baník Ostrava, Papadopulos ale slíbil zůstat v Karviné nejméně další rok. „Týden jsem byl nervózní, když se do toho Baník vložil a byl bych hodně zklamaný, kdyby odešel. Baník byl těžký soupeř a jsem rád, že Michal zůstal," svěřil se trenér Weber.

Karviná sezonu zahájí v sobotu (od 16 hodin) v Ďolíčku proti Pardubicím. Nejlepší střelec přípravy, třígólový Kacper Zych se do základní sestavy ale zřejmě nedostane. „O sestavě mám jasno. Jsem rád, že Kacper góly dává a vytváří tlak na své konkurenty v útoku. Dal nejvíce branek, ale je důležité se podívat, kdo dal poslední," naznačil Weber s úsměvem kdo se postaví na hrot v sobotu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MFK Karviná (@mfkkarvina)

Klub chce stále posilovat

Start ligy neznamená konec přestupů. Karviná by například ráda získala Jana Hladíka z Brna. „Máme o něj zájem, nicméně po mém rozhovoru s majitelem Brna to vypadá jako nereálné. I přesto bychom ještě bychom jednoho až dva hráče chtěli angažovat. Ale pracujeme s tím, jaké jsou naše možnosti," uvedl sportovní manažer MFK Karviná Lubomír Vlk.

Reklama

Související témata: