Hlavní obsah

Překvapení na Spartě! Odepisovaný stoper dostane na Letné další šanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrat o sto osmdesát stupňů. Odepisovaný stoper se na Letné vrací do hry. Všechno vypadalo tak, že dny obránce Davida Lischky v pražské Spartě jsou sečteny, jenže po povedené podzimní části nejvyšší soutěže využili Letenští možnost a hráče si stáhli zpět. První informaci přinesl server iSport.cz, později potvrdil novinku pro Sport.cz zdroj obeznámený s děním v Baníku Ostrava.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Sparty Pavel Vrba dá nejspíš na místě stopera další šanci Davidu Lischkovi.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Lischka odcházel ze Sparty do ostravského klubu původně na roční hostování s opcí. Jenže v novém působišti fotbalově pookřál a výtečně výkony stopera nemohly uniknout expertům. A tak si Sparta nyní stahuje hráče zpět. Těžko však říct, jaké má s fotbalistou plány.

Pravdou je, že střed obrany Sparty na podzim nefungoval ideálně, v klíčových duelech se defenzíva nevyvarovala chyb. A tak je možné, že Lischka dostane další šanci poprat se v konkurenci Filipa Panáka, Ondřeje Čelůstky a nyní přeškoleného levého obránce Dávida Hancka o místo ve středu obrany Letenských. Tam na svou další šanci ukázat se v rudém dresu v nejvyšší soutěži bude čekat i mladý Martin Vitík.

Každopádně se návratem Lischky, který dal během osmnácti podzimních vystoupení v lize tři branky, zvyšuje konkurence na místě středního obránce a kouč Pavel Vrba bude mít na výběr, koho zařadit do sestavy. V úplně opačné situaci je naopak trenér Baníku Ondřej Smetana, který měl ohledně stoperské dvojice jasno. Teď ale bude muset hledat k Jaroslavu Svozilovi nového parťáka.

Reklama

Související témata: