Hlavní obsah

Proti Plzni Hanuš zářil, se Slavií fatálně chyboval. Nedovedu si to vysvětlit, hořekoval Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Jabloncem se sice gólman Jan Hanuš pere o záchranu na spodku tabulky, roli sehrál i v boji o titul. Zatímco před čtyřmi týdny se zkušený brankář skvělými zákroky proti Plzni výrazně podílel na bezbrankové remíze 0:0, na nedělní střetnutí se Slavií rád vzpomínat nebude. Lídr ligy dobyl Střelnici díky jeho chybám 2:1 a uhájil před Západočechy první místo v tabulce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gólman Jan Hanuš z Jablonce chybuje a Ivan Schranz ze Slavie posílá sešívané do vedení.

Článek

„Prohráli jsme fatálními chybami gólmana," hořekoval jablonecký kouč Petr Rada. Po půlhodině hry 33letý gólman vyběhl z pokutového území pro míč po dlouhém nákopu za obranu. Chtěl si ho zpracovat na prsou, jenže balon mu osudově odskočil. Zmocnil se ho presující Schranz. Ex-jabloneckému útočníkovi už stačilo jen nezazmatkovat a trefit prázdnou branku. Slavia po první střele přímo mezi tyče vedla 1:0.

„Přitom v prvním poločase jsme soupeře až na jeden křižný centr prakticky k ničemu nepustili. Myslím, že víc náznaků jsme v něm směrem dopředu měli my," zhodnotil Rada.

Šest minut před koncem pak defenziva Severočechů v čele s Hanušem nezvládla situaci po dlouhém autu. Do vápna ho hlavou prodloužil Talovjerov. Hanuš si nejprve chtěl dojít pro míč, ale nakonec zacouval a Tecl míč z části hlavou, z části ramenem poslal do sítě. Šlo o druhou střelu sešívaných na branku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slávista Ivan Schranz obchází brankáře Jablonce Jana Hanuše.

„Slavii jsme nepouštěli do šancí, jenže naší slabou stránkou jsou individuální chyby. Nedovedu si je vysvětlit. Kdyby mi je udělal kluk, kterému je dvacet, ještě bych pochopil, že může být vyplašený, ale ne zkušený gólman, který nás v určitých zápasech podržel," připomenul Rada i měsíc starý zápas s Plzní, kdy Hanuš Viktoriánům zneškodnil tři obrovské šance.

„Ano, udělal v prvním poločase chybu, ale i přesto z něj v jeho věku musí sršet i ve druhém poločase takové sebevědomí, aby týmu pomohl," pověděl Rada. „Ale nepatřím k těm, kdo hned po chybě mění gólmana. Do konce soutěže nám ještě zbývá jeden zápas. Samozřejmě bude záležet, jak se bude cítit, ale ve 33 letech musí druhý den přijít a být znovu silný. Pokud bude znovu brečet, nemůže fotbal hrát," poznamenal Rada, který v závěru ze hřiště stáhl mimo jiné Zeleného, jemuž se točila hlava.

Jablonečtí už stačili jen snížit po krásné Krobově trefě. „Pak už to bylo rozkouskovaný. Slavia je chytrým týmem, protahovali to. Navíc do toho ještě skočil svými výroky a kartami rozhodčí a v nastavení už se prakticky plynule nehrálo. Měli jsme ještě jednu standardní situaci, Krob ji dobře zahrál, ale hlavička byla nedůrazná. Prohra mrzí, protože jsme bojovali, hráli na doraz. Poctivě jsme se vraceli, zachytávali jejich náběhy krajních hráčů, na které jsme se připravovali. Ale dvě fatální hrubky gólmana nás srazily na zem," uzavřel Rada.

Reklama