Hlavní obsah

První poločas? Z naší stran mdlej, říká Hlavatý. Před zápasem měl nutkání jít do jiné kabiny

Praha

V Ďolíčku patřil ke klíčovým postavám. Pardubický záložník Michal Hlavatý ve druhé půli sobotní partie adresoval krásné přihrávky Davidu Hufovi. V první obrovské šanci ještě jedenadvacetiletý útočník selhal, v 63. minutě už ale debutanta Koubu pokořil a ligový nováček ve Vršovicích proti domácím Bohemians urval remízu 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid (vlevo) z Bohemians a Michal Hlavatý z Pardubic během utkání 10. ligového kola.

Článek

„Jeřáb (Jeřábek) dobře vybojoval míč. Vyvezl jsem ho, David si dobře naběhl, udělal si skvělý oblouček a nahrávka byla o to jednodušší. Krásně si to pustil a výborně zakončil," ocenil Hlavatý mladíka, jenž ve 33. minutě nahradil na trávníku Černého a opět se chopil role střeleckého žolíka. Potřetí za sebou vyběhl na trávník jako střídající hráč a potřetí se trefil!

„Zvedne mu to psychiku a pomáhá to našemu mužstvu," libuje si nad Hufovým gólovým apetitem trenér Jaroslav Novotný. Šikovný fotbalista zatím úspěšně naskakuje z lavičky náhradníků, teď ale živí naději, že v dalším utkání vyběhne na hřiště v základní jedenáctce. I kvůli zranění matadora Černého. „Pavla píchlo v lýtku, vypadá to docela špatně. Ale uvidíme, až co řeknou doktoři," posteskl si kouč Východočechů.

Jeho svěřenci v pikantní bitvě týmů, které v této sezoně využívají Ďolíček jako domácí stadion, uhráli bod. Byť do zápasu nevstoupili dobře. Už v 7. minutě je zaskočilo autové vhazování na polovině Bohemians. Dlouhý balon převzal Pulkrab a jeho přihrávku usměrnil do sítě Necid. „Říkali jsme se, že na stranách mají hráče, kteří umějí dát dlouhý aut. Hůř jsme na to zareagovali," ušklíbl se Hlavatý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid z Bohemians slaví svůj gól proti Pardubicím.

Pardubičtí směrem dopředu zpočátku moc nehrozili. „První poločas byl z naší strany mdlej. Měli jsme malej tlak do vápna, málo sbírali odražené balony," mrzelo reprezentanta jednadvacítky. Po pauze ovšem nastal obrat. Východočeši výrazně zvýšili aktivitu, a nakonec zaslouženě vyrovnali. „Říkali jsme si, abychom se nebáli hrát, podrželi míče, hráli víc do kolma a zabíhali za obranu, abychom to trochu roztrhali," připomněl pokyny v kabině Hlavatý, který prožíval zvláštní pocity.

Před týdnem se proháněl po trávníku v Ďolíčku jako domácí a mužstvu z města perníku pomohl k remíze 1:1 s Olomoucí. V sobotu uhrál s parťáky na stejném stadionu identický výsledek, Pardubičtí ale k Botiči tentokrát přijeli jako hosté.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid z Bohemians bojuje s přesilou hráčů Pardubic.

„Jsou tady k nám dost vřelí, snažili jsme se toho využít a brát to jako polodomácí zápas. Akorát kabina byla jiná. Měl jsem před utkáním trochu nutkání jít do domácí, ale spoluhráči mě hned stopli a zamířil jsem do správné," líčil Hlavatý. „Opravdu specifické utkání. Hráli jsme o to, kdo je víc doma," přitakal s úsměvem Novotný.

Bod vzhledem k průběhu bral i jeho protějšek Klusáček, jenž v posledním zápase na půdě Českých Budějovicích scházel na lavičce Bohemians kvůli covidu-19. Koronavirus se ostatně prohnal celou jejich kabinou, vzhledem k vysokému počtu nakažených putoval tým do karantény a duel v Jablonci z minulého týdne byl odložen. „Bylo vidět, že utkání s Pardubicemi nás nezastihlo v pohodě. Zdravotní peripetie s covidem a herní i tréninková pauza se projevily," utrousil kouč Klokanů.

Reklama

Související témata: