Hlavní obsah

Slavia má druhou posilu. Dotáhla příchod Pecha z Boleslavi

Hotovo. Fotbalová Slavia vítá po záložníkovi Petru Hronkovi druhou zimní posilu, už popáté za necelých dvanáct měsíců sáhla do Mladé Boleslavi, odkud se do Edenu stěhuje dvacetiletý krajní bek či záložník David Pech. Mládežnický reprezentant podepsal ve vršovickém klubu smlouvu do 30. června 2027. Informaci potvrdily oba kluby.

Foto: Petr Končal

Druhá zimní posila Slavie David Pech.

Článek

„Jsem strašně šťastný, že o mě Slavia, tak velký klub, projevila zájem. Doufám, že mi její herní styl bude sedět. Jsem vytrvalostně i fyzicky vybavený hráč, na tom si Slavia zakládá. Moc se těším na fanoušky i staré známé z Boleslavi, snad mi pomůžou se co nejrychleji zabudovat do kabiny," radoval se Pech z přestupu.

Na podzim patřil mezi důležité a nejvytíženější hráče Boleslavi, na pravém kraji obranné linie prodával svou dynamiku. Je pohyblivý a schopný dobře kombinovat. V červenobílém dresu vytvoří konkurenci zejména pro bývalého spoluhráče Davida Douděru a Lukáše Masopusta, případně Mosese Usora.

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský mu může najít ale využití i jinde. „David je univerzální hráč, umí zahrát na více postech, v kariéře prošel snad všechny. Jeho nejtypičtější post je ve středu hřiště, ale teď nastupoval hlavně na pozici pravého obránce, zahraje i nalevo, zkrátka univerzál. Začal hrát brzy v lize, pak ho zbrzdilo zranění, ale na svůj věk má hodně ligových startů. Používá obě nohy, je fotbalový s velmi dobrým pohybem. Sledujeme ho delší dobu, nejintenzivněji od léta, kdy se vrátil po těžkém zranění a zažil dobrou podzimní část. Už ke konci podzimu jsme oslovili jeho i klub," přiblížil Trpišovský.

Pech se začal v boleslavském áčku rozkoukávat krátce před sedmnáctými narozeninami. Jeho růst před třemi lety zbrzdilo těžké zranění kotníku, které mu na Maltě způsobil ošklivým faulem soupeř z Brna. Rok marodil, postupně se prokousal do základní sestavy Středočechů. V lize odehrál 36 zápasů a vstřelil v nich dvě branky.

Transfer se řešil delší dobu. „Zájem o Davida Pecha byl dlouhodobě velký z různých klubů a zabývali jsme se tím téměř celý uplynulý rok. Chtěli jsme jej udržet v našem klubu, ale když dostal nabídku, která pro jeho sportovní rozvoj byla neodolatelná a projevil touhu posunout se v kariéře do předního tuzemského klubu, začali jsme řešit podmínky jeho odchodu," popsal generální ředitel boleslavského klubu David Trunda.

„David se svými výkony v dresu Mladé Boleslavi právem zařadil mezi nejžádanější fotbalisty české ligy, zájemce jsme registrovali z Česka i ze zahraničí. Slavia o hráče usilovala dlouhodobě, zásadní pro dotažení celého transferu byl velký zájem sportovního vedení klubu včetně diskuzí ohledně sportovního rozvoje a budoucnosti hráče. David je v mých očích prototypem moderního fotbalisty s vyváženou defenzivou i ofenzivou, je navíc skvěle nastaven také v hlavě. Pevně věřím, že ve Slavii své fotbalové dovednosti dále rozvine," připojil hráčský manažer Viktor Kolář, šéf Sport Investu, který Pecha zastupuje.

Do Slavie během minulého kalendářního roku přestoupili z Boleslavi nadějný krajní univerzál David Jurásek a mladý útočník Daniel Fila. V létě je následoval Douděra, který měl za sebou báječné jaro, a šikovný křídelník Ewerton.

Reklama