Hlavní obsah

Olomouc - Slavia 2:3Slavia otočila v Olomouci, Spartu už ale předstihnout nemůže

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Chvátal 1 : 0
6. Zifčák 2 : 0
21. Jurečka 2 : 1
35. Jurečka 2 : 2
67. Lingr 2 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté pražské Slavie po obratu zvítězili v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o titul v Olomouci 3:2, přesto ve druhé sezoně po sobě obsadí druhé místo. První titul po devíti letech si totiž v souběžně hraném utkání remízou 0:0 na Slovácku zajistila Sparta. Letenští mají na městského rivala tříbodový náskok a i vzhledem k vítězství po základní části nemůžou přijít o první pozici.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Ondřej Zmrzlý z Olomouce a Jakub Hromada ze Slavie.

Článek

Sigma proti Slavii vedla po šesti minutách po brankách Juraje Chvátala a Pavla Zifčáka 2:0. Obrat hostů nastartoval dvěma trefami v rozmezí 21. a 35. minuty Václav Jurečka, který zaznamenal v nejvyšší soutěži sedmý a osmý gól z posledních čtyř zápasů. Vítěznou branku vsítil v 67. minutě střídající Ondřej Lingr. Olomouc po čtvrté ligové prohře doma v řadě skončí šestá.

Zápas začal pro Slavii šokem, neboť inkasovala hned z prvních dvou útoků Sigmy. Ve druhé minutě odvrátila obrana hostí míč ze standardní situace jen ke Chvátalovi, jehož střelu z 20 metrů lehce tečoval Ogbu a gólman Kolář nestihl na změnu směru reagovat. Chvátal zaznamenal třetí branku v ligové sezoně.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Uprostřed Václav Jurečka ze Slavie, autor gólu.

Další nákop o necelé čtyři minuty později propadl přes Holeše k Zifčákovi, který v nájezdu podruhé rozvlnil slavistickou síť. Celkově se radoval z čtvrté trefy v ročníku nejvyšší soutěže. Podle twitteru CS FOTBAL vstřelili Hanáci rychlejší dva góly v lize (tehdy ještě ve federální) jen v sezoně 1987/88 v Trnavě, kde nakonec prohráli 4:6.

V 11. minutě potrestal aktivní Zifčák nedůraz hostující defenzivy další střelou, která se otřela o Kolářovu tyč. Slavii zvedl její nejlepší střelec Jurečka. Ve 21. minutě uklidil přesný Juráskův centr mezi Macíkovy nohy do sítě.

I když se hosté k trvalejšímu náporu nedostali, srovnali. Oscar ve 35. minutě narýsoval ideální kolmici na Jurečku, který potvrdil skvělou formu, obhodil Macíka a s pomocí tyče vyrovnal. Vstřelil tak svůj třináctý jarní ligový gól a celkově šestnáctý v sezoně nejvyšší soutěže.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Vlevo hlavní rozhodčí Pavel Orel a vpravo trenér Slavie Jindřich Trpišovský diskutují.

Druhá půle už nenabídla tolik dramatických momentů, hra se přelévala od jednoho pokutového území k druhému. Po hodině hry přece jen získala Slavia územní převahu, kterou korunovala vedoucím gólem. Na Oscarův přesný centr naběhl střídající Lingr a hlavičkou k tyči nedal Macíkovi šanci. V ligové sezoně se zapsal mezi střelce pojedenácté. Slavia potvrdila, že má s 94 góly nejlepší ofenzivu soutěže.

Možnou snahu o vyrovnání zhatil svou druhou žlutou kartou během čtyř minut Ventúra. Vršovičtí proti oslabenému soupeři výhru uhájili, byť v 87. minutě se blízko vyrovnání ocitl Vodháněl.

Slavia vyhrála venku v lize teprve druhý z posledních osmi duelů a v ročníku tam získala jen 26 z celkových 75 bodů.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Sigma Olomouc - Slavia Praha 2:3 (2:2)
Branky: 2. Chvátal, 6. Zifčák - 21. a 35. Jurečka, 67. Lingr. Rozhodčí: Orel - Váňa, Hádek - Szikszay (video). ŽK: Zifčák, Ventúra. ČK: 78. Ventúra (všichni Olomouc). Diváci: 8166.
Olomouc: Macík - Vraštil, Beneš, Pokorný (85. Zorvan) - Chvátal, Ventúra, Breite, Pospíšil (56. Fortelný), Zmrzlý (72. Vodháněl) - Chytil (56. Kramář), Zifčák (46. Navrátil). Trenér: Jílek.
Slavia: Kolář - Holeš (46. Provod), Ogbu, Ousou - Douděra (89. Olayinka), Hromada (46. Zefeiris), Ševčík, Oscar (90.+1 Schranz), D. Jurásek - Van Buren (46. Lingr), Jurečka. Trenér: Trpišovský.

Reklama