Hlavní obsah

Teplice - Slavia 3:1Slavia prohrála v Teplicích a na Spartu ztrácí tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Smejkal 1 : 0
66. Klein 2 : 0
71. Brabec (penalta) 2 : 1
90. Sabou 3 : 1

TEPLICE

Fotbalisté pražské Slavie zaváhali v pondělní dohrávce 26. kola Gambrinus ligy a po prohře 1:3 v Teplicích ztrácejí na druhém místě tabulky tři body na vedoucí Spartu. Severočeši se tříbodovým ziskem vrátili na třetí místo tabulky před Brno a Ostravu. Navíc na svého pondělního soupeře ztrácejí už pouhých šest bodů. Góly domácích vstřelili Smejkal, Klein a Sabou, z penalty na průběžných 1:2 snižoval Brabec.

Článek

Utkání začali lépe slávisté a většinu času drželi míč na svých kopačkách, dlouho se však nemohli dostat k zakončení. Tepličtí se snažili hrozit především z brejkových situací, které však hosté eliminovali již ve středu hřiště. Do pokutového území domácích lítal jeden centr za druhým, ale obránci domácích s vysokými balóny neměli větší problémy.

První gól zápasu přinesla šestadvacátá minuta. Po dalším rychlém protiútoku se trefil teplický Michal Smejkal, který dokázal špičkou kopačky usměrnit přihrávku Doležala do branky gólmana Vorla. Vstřelená branka teplické nabudila a hráči severočeského klubu převzali otěže utkání.

Na dvoubrankový rozdíl mohl zvýšit Rosa, ale jeho rána z deseti metrů po přihrávce Mareše šla vysoko nad. I další útočná akce domácího celku začala u středopolaře Jakuba Mareše. Ten v samém závěru prvního poločasu poslal pas za obranu na Smejkala, který však přihrávku špatně zpracoval a hostující Gebre Selassie tak mohl míč odkopnout do bezpečí.

Do druhé půle naskočil Šmicer

Po přestávce se poprvé v jarní části sezóny na trávník dostal Vladimír Šmicer, který vystřídal Černého. První šanci druhého dějství si vytvořili ve 47. minutě Pražané. Abraham obešel Kleina a nacentroval z pravé strany. K hlavičce se dostal útočník Blažek, ale svůj pokus nedokázal nasměrovat mezi tři tyče Slavíkovy branky.

Trenér Slavie Karel Jarolím posílil ofenzívu, když ze hry stáhl Hubáčka a na trávník poslal uzdraveného Dušana Šventa. Hra hostů však i po vystřídání postrádala lehkost, přesnost přihrávek a nápad. V 67. minutě proto opět udeřilo. Standardní situaci z pravé strany zahrával Verbíř, na hranici malého vápna se nejvýše dostal Martin Klein a hlavou poslal domácí do dvoubrankového vedení.

Brabec prolomil penaltovou mizérii

To však vydrželo jen čtyři minuty. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu se s míčem do vápna proháčkoval Šmicer a přihrával na Gebre Sellasieho. Ten byl stažen Marešem, rozhodčí následně  nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Tíhu odpovědnosti na sebe vzal kapitán Erich Brabec a uspěl. Napravil tak penaltovou mizérii sešívaných, před ním totiž v předchozích zápasech neuspěli Kalivoda, Šenkeřík a Tavares.

Slavia se snažila o vyrovnání, ale vyloženou příležitost si nevypracovala. V poslední minutě dal definitivu výsledku Jiří Sabou, který zužitkoval centr Verbíře a Na Stínadlech vypuklo nadšení.

Trenér Slavie Karel Jarolím byl po utkání očividně zklamaný. „Do vstřeleného gólu žádné nebezpečné situace nebyly, někdy jsem to řešili zbytečně opatrně. Bylo vidět, že nikdo nechtěl první inkasovat. Hráli jsme zdlouhavě a Teplice na to byly připravené a zformované. Neměli jsme dnes síly na to, abychom utkání otočili,“ posteskl si.

Jeho protějšek na trenérské lavičce Petr Rada měl důvod k radosti, přesto měl týmu co vytknout. „Po naší brance jsme měli další stoprocentní šanci, ale Smejkal neproměnil. Do druhé půle jsme šli s tím, že musíme pokračovat v dobrém výkonu a nasazení,“ poznamenal. „V týdnu jsme trénovali standardní situace, jedna z nich se nám povedla a Klein dal na 2:0. Po penaltě jsme pustili Slavii do hry, což bylo velmi nebezpečné, naštěstí jsme vše zvládli,“ řekl na závěr Rada.

Teplice - Slavia Praha 3:1 (1:0)
Branky: 27. Smejkal, 67. Klein, 90. Sabou - 71. Brabec (z pen.). Rozhodčí: Jech - Lhoták, Jiřík. ŽK: Mareš - Blažek, Šenkeřík. Diváci: 9120.
Teplice: Slavík - Klein, Lukáš, Rosa, Merzič - Mareš (78. Štohanzl), Sabou, Doležal, Verbíř - Smejkal (87. Hesek), Jun (64. Kaufman). Trenér: Rada.
Slavia Praha: Vorel - Gebre Sellasie (72. Krajčík), Suchý, Brabec, Hubáček (58. Švento) - Pudil, Tavares, Abraham, Černý (46. Šmicer) - Blažek, Šenkeřík. Trenér: K. Jarolím

Reklama

Související témata: