Hlavní obsah

Slavia zvažuje nabídku na Sora z Belgie. Trpišovský teď prodávat nechce, hodně napoví duel s Rakówem

Nehraje, přesto se kolem něj rozvířil šrumec. A kdo ví, jestli nakonec nezmizí z české scény. Fotbalový útočník Slavie Yira Sor kurýruje poraněné tříslo a všichni v Edenu doufají, že bude připraven na odvetu posledního předkola o postup do Konferenční ligy, v níž budou sešívaní doma proti polskému Rakówu Čenstochová dohánět manko 1:2 z prvního duelu. Kolem nigerijského fofrníka se zároveň motají zájemci a projevují vážný interes. Zůstane Sor ve Slavii, nebo ho český vicemistr prodá za balík? Velkou indicii dá právě střet s Rakówem, rozhodování červenobílých hodně ovlivní, jestli budou nastupovat na podzim v pohárech, nebo ne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Yira Sor ze Slavie a James Holland z Lasku Linec.

Článek

Po Yirovi Sorovi mocně touží belgický Genk. Belgické mužstvo, které v letním přestupovém okně opustilo hned několik ofenzivních borců, se má ohánět štědrou nabídkou. Okolo deseti milionů eur, tedy zhruba čtvrt miliardou korun. Jako první o tom informoval server idnes.cz, podobné zprávy se šíří i ze zahraničí.

„Je tu velmi lukrativní nabídka, blíž bych to nechtěl specifikovat. Uvidíme, jestli postoupíme přes Raków, nebo ne. Podle toho se zachováme," shrnul aktuální situaci pro O2 TV sport sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek s tím, že o Sora je velký zájem a během léta na něj přišly tři nebo čtyři nabídky.

Trenér Jindřich Trpišovský, pro kterého představuje potenciální odchod hbitého Nigerijce největší hrozbu, by s ním chtěl ještě pracovat. Sor přišel do Edenu teprve v zimě z Baníku Ostrava. „Můj pohled? Hráč, který tu ještě neodehrál ani sezonu, by neměl odcházet," nastínil hlavní slávistický stratég.

Chvála i kritika dvougólového střelce Sora. Při lepším řešení mohl mít body jako Jarda JágrVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Člověk ale míní a život mění. Jde i o to, co chce hráč i jeho agent, je to vždy o nabídce. Ta se aktuálně stále zvyšuje, je otázka, kde se zastaví. Je to ale ofenzivní hráč, kterému je dvaadvacet let a má neuvěřitelný potenciál. Je to klenot, ještě neukázal vše, co umí. Je potřeba ho dobře prodat, je jasné, že to jednou budeme muset udělat. Jde ale o to, abychom ho prodali v nejlepším možném rozpoložení. Zůstává otázkou, kde se nakonec výše nabídky zastaví," rozebral Trpišovský detailně situaci.

Slavia nemá v útoku špatný výběr, ale její možnosti také nejsou neomezené. Václav Jurečka je stejně jako Sor momentálně zraněný, Stanislav Tecl se při nedělní ligové nakládačce Pardubicím (7:0) zaskvěl hattrickem, ale postavení v hierarchii útočníků u něj bývá dost proměnlivé. Daniel Fila se ještě otrkává, občas se na hrotu objeví Ondřej Lingr.

Sešívaní se snaží Sora uschopnit na čtvrteční odvetu s Rakówem Čenstochová, která zásadně ovlivní náladu v klubu a úspěšnost celé sezony. Naposledy hrál před měsícem proti gibraltarskému celku St Joseph's. „Na tréninku si při střelbě poranil tříslo. Prošel nějakými vyšetřeními, která odhalila drobnější zranění. Odletěl s námi do Atén, kde absolvoval předzápasový trénink s tišícími prášky na bolest. Druhý den ho ale to místo bolelo a bolí ho pořád. Vedli jsme s ním dialog, aby se dal dohromady na čtvrteční zápas, šance pořád existuje," přiblížil Trpišovský.

Čtvrteční zápas proti Rakówu může být teoreticky posledním v červenobílém dresu pro Sora. Jak na celou situaci dvaadvacetiletý rychlík nahlíží? „Od něj máme signál, že se chce dát dohromady na čtvrtek a že chce pomoct Slavii," poznamenal pouze kouč sešívaných.

Reklama