Hlavní obsah

Provod se Sorem zůstali v Praze a dvě změny na soupisce. Proč Slavia dopsala Plavšiče?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po každém zápase trne slávistický trenér Jindřich Trpišovský, co komu je a počítá zraněné. Zároveň se modlí, aby všichni mohli brzy zase hrát, ideálně hned v nejbližším utkání. I před prvním utkáním play off Konferenční ligy proti Rakówu Čenstochová, které se na půdě polského celku hraje ve čtvrtek, si trenérský štáb sešívaných celou touhle procedurou prošel. Trpišovský a spol. udělali dvě změny na soupisce. „Všichni, co jsou tady, můžou nastoupit,“ pravil hlavní stratég červenobílých na tiskové konferenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Provod do Polska neodcestoval.

Článek

Čenstochová (od našeho zpravodaje) -  V Praze zůstali například útočník Yira Sor a záložník Lukáš Provod. „Aby měli větší servis, lepší zázemí na fyzio a další terapie. Chceme, aby stihli odvetu," vysvětlil kouč Jindřich Trpišovský, proč dva důležití borci do Polska s červenobílou výpravou ani neodcestovali.

Ze soupisky vypadli také zranění křídelník Ewerton, jehož vyřadil nesmyslně ostrý zákrok zlínského Martina Cedidly, a ofenzivní univerzál Václav Jurečka, který si přivezl zranění z odvety předchozího předkola Konferenční ligy z Atén proti Panathinaikosu.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odvysílají první zápas play off Evropské konferenční ligy UEFA mezi celky Raków Čenstochová a Slavia Praha. Studio k přímému přenosu startuje ve čtvrtek od 17.30 hodin, moderátor David Sobišek přivítá ve studiu experty O2 TV Sport Jakuba Podaného a Petra Mikolandu. Přímo z Čenstochové bude aktuální informace přinášet reportérka Denisa Doležalová. Samotným zápasem pak provede komentátorské duo ve složení Tomáš Radotínský a Václav Pilný.

Nahradili je levý bek David Jurásek a univerzál Srdjan Plavšič. „Potřebovali jsme doplnit levou stranu," podotkl Trpišovský. Stoper Taras Kačaraba, záložník Petr Ševčík a křídelník Moses Usor, již měli potíže ze zápasu v Jablonci, v Čenstochové jsou a proháněli se na předzápasovém tréninku. Ale je těžké říct, zda budou schopni nastoupit případně od první minuty.

Trpišovský tak jako obvykle tvaruje sestavu podle aktuální situace a s rozhodnutími může čekat až do dne zápasu. „Někdo má větší obtíže, někdo menší. Ale to je ve fotbale normální, zvlášť po přípravě a ve chvíli, kdy jdou zápasy takhle rychle za sebou," přijal neustále se měnící stav kádru s klidem slávistický kouč.

Ještě k Plavšičovi. Nominace drobného Srba je poněkud překvapivá, v nové sezoně nebyl ještě ani jednou na lavičce, natož aby zasáhl do hry. „Perfektně trénoval, musím ho pochválit. Je kondičně i běžecky připravený. Je ve skvělé formě, což ukazuje na tréninku i v modelových zápasech," prohlásil o něm Trpišovský.

Spoléhá na to, že Plavšič umí dát dobrý centr, uvolnit se. „Může nám pomoct při dobývání obrany soupeře," přitakal kouč sešívaných. „Předtím nebyl dopsaný na soupisku i proto, že se jednalo o jeho odchodu do Turecka. To ale momentálně nedopadlo. V tuhle chvíle chceme využít to nejlepší, co máme k dispozici. Jeho výhodou je i to, že tým zná," vypočítal Trpišovský.

Reklama