Hlavní obsah

Slavii jsme nemohli mít lépe připravenou, bědoval Ladra. Hoftych chválil Skaláka. Co mu chybělo?

Kdy jindy, když ne teď? Fotbalisté Mladé Boleslavi se v Edenu dostali do jedinečné pozice a reálně mohli myslet na to, že Slavii v její aréně oloupí o body. V 11. minutě hosté z města automobilů vyrovnali z penalty na 1:1 a měli před sebou po vyloučení Oscara osmdesátiminutovou přesilovku. Jenže tuhle možnost nevyužili a prohráli 1:2. „Slavii jsme nemohli mít lépe připravenou. Je to škoda,“ smutnil boleslavský záložník Tomáš Ladra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi po porážce na Slavii.

Článek

V prvním poločase nakládala Mladá Boleslav s přesilovkou lépe. Za nerozhodného stavu se právě Ladra dvakrát ocitl ve velmi nadějné brankové příležitosti. V obou případech výborně zasáhl slávistický brankář Ondřej Kolář.

„Určitě jsem je mohl vyřešit líp, pak by z nich byl gól. Při první střele jsem se to snažil cpát na zadní tyč, ale brankář předvedl dobrý zákrok. Při druhé jsem to chtěl napálit, trochu mi to na trávníku sjelo, byl tam trochu dolík, ale na to se nechci vymlouvat. Jde to za mnou, mohli jsme vést," povzdechl si Ladra.

„Po delší době jsem viděl Ondru Koláře ve velmi dobré formě," ocenil slávistického gólmana boleslavský trenér Pavel Hoftych. „Zásadní byla druhá branka, kterou jsme dostali těsně před koncem prvního poločasu," ukázal kouč na klíčový moment.

Ondřej Lingr si naběhl na centr od Petera Olayinky do pokutového území zcela sám, boleslavští hráči mu nevěnovali pozornost. „U hlídání Lingra zaspal Danci (Samuel Dancák). V první situaci ho měl nabraného, pak ho pustil. Je to hrubá chyba," povzdechl si Hoftych.

Ve druhém poločase už hosté tolik nezlobili, nedokázali Slavii rozhýbat, nepomohli si přesnější kombinací, neudrželi míč. Jedinou šanci měl Jakub Fulnek, ale i proti němu se blýskl Kolář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Pavel Hoftych během zápasu na Slavii.

„Museli jsme nuceně střídat Kubistu a Skaláka, pak šla naše kvalitu dolů. Bylo vidět, že nám chybí Škoda nebo Matějovský. Například naše rozehrávka byla pomalá. Rozhodla naše nekvalita. Hráči, kteří šli do hry z lavičky, jsou mladí, nemají zkušenosti a je to pro ně v takovém zápase složité. Učí se," poznamenal Hoftych.

Někteří ho svým vystoupením ale potěšili. „Ladra se Skalákem podali vynikající výkon a ukázali, že mají na náš nejvyšší level, respektive Ladra má na to, aby do top tři dospěl," soudil pětapadesátiletý stratég.

Přímák s Josefem Csaplárem a Robertem NeumannemVideo: Sport.cz

Jiří Skalák vstřelil jediný boleslavský gól z penalty, kterou si vybojoval. Po náročném období se rozjíždí. „Jsem za něj strašně rád, že se dostal do formy. Chvilku to vypadalo, že se jeho kariéra chýlí ke konci, měl po zraněních ze zahraničí tréninkové manko. S kondičním trenérem jsme řešili, jestli ho nohy ještě vůbec pustí dál. Nikdy to nevzdal, a i když třeba jen na chvilku střídal, v tréninku byl fantastický. Vydřel si to tvrdou prací," přiblížil Hoftych s tím, že o střídání v Edenu si Skalák sám řekl ze zdravotních důvodů.

Boleslavský trenér pochválil i hlavního rozhodčího Michala Křepského. „Podle mě zápas zvládl skvěle, nenechal se pustit do hrubých chyb. Bude se o všem debatovat, ale penaltu zkoumají několikrát. Měl těžký začátek, penaltová situace se odehrála před domácím kotlem, dostal hned naloženo. Bylo tam hodně soubojů na hraně, třeba Peter Olayinka si pro to chodí velice ochotně... Rozhodčí podal výborný výkon," konstatoval Hoftych.

Reklama