Hlavní obsah

Suchý: Rodina si zápas užila, já spokojený nejsem. Slavia má výhodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebyl to pro něj tuctový zápas. Fotbalový obránce Marek Suchý vyrostl ve Slavii, navíc se díky příbuzenskému vztahu manželek dobře zná se stoperem sešívaných Tomášem Vlčkem. „Se všemi jsme se viděli venku. Všichni byli rádi a říkali, že to bylo zajímavé utkání,“ vylíčil Suchý. Byl zklamaný, protože Boleslav padla s favoritem z Edenu 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Marek Suchý z Mladé Boleslavi během zápasu se Slavií.

Článek

Jak jste utkání viděl?

Myslím, že v první půli jsme zápas zvládali tak, jak jsme chtěli. Byli jsme Slavii důstojným soupeřem, samozřejmě při její síle jsme chtěli vycházet z dobré obrany a pokusit se dostávat do rychlých protiútoků nebo se prosazovat po prodloužených balonech Júsufem. V prvním poločase jsme byli víc ve hře, po přestávce zvýšila Slavia obrátky a dala gól, který nakonec rozhodl. Po vystřídání jsme chtěli ještě udělat tlak do vápna, ale bohužel se nám nepodařilo pořádně zakončit.

V prvních třech kolech jste dali sedm gólů, proti Slavii jste si nevypracovali pořádnou šanci. Čím to? Bylo to vaším výkonem v ofenzivě, nebo soupeřovým v defenzivě?

Těžko říct. Měli jsme změnu, nehrál Mára Matějovský, který je pro nás do ofenzivy velice důležitý. Měli jsme to jinak postavené, typologie zápasů byla z naší strany trochu jiná. Jak už jsem zmínil, chtěli jsme se prosazovat delšími nebo propadlými balony. Myslím, že v první půli tam pár takových momentů bylo, dvakrát jsme zakončovali ukvapeně, mohli jsme něco vymyslet. Jinak jsme ale asi nevolili dobrá řešení. Ale i Slavia to dobře odbránila.

U klíčového momentu byl slávistický útočník Muhamed Tijani, který předtím přišel na hřiště. Jak je pro obránce těžké, když šedesát minut brání Jurečku s Chytilem a pak přijdou na hřiště Tijani s Van Burenem?

Je to síla a výhoda pro Slavii. Pro nás to ale není nic překvapivého, člověk si s tím musí poradit a nedělat si z toho hlavu. Když přijdou tihle hráči na hřiště, musí se do zápasu dostat, my už v utkání jsme. Má to své pro a proti, ale o Slavii se ví, jak široký kádr má a že už jí to kolikrát pomohlo.

Na utkání jste pro rodinné příslušníky sháněl patnáct lístků, přes manželky se dobře znáte se slávistickým obráncem Tomášem Vlčkem. Jak si rodina zápas užila?

Se všemi jsme se viděli venku. Všichni byli rádi a říkali, že to bylo zajímavé utkání. Užili si ho, byla dobrá atmosféra. Všichni jsou spokojení. Já ale moc ne, protože jsme prohráli.

Na Slavii bylo tradičně vyprodáno, byť hodně fanoušků fandí soupeřů. Jaké to pro vás je?

Vždycky je příjemnější, když lidi fandí, ať už je to komukoliv. Celkově byla atmosféra na velice slušné úrovni. Přejeme si, aby to bylo v lize takhle pořád. Děkujeme našim fanouškům.

Reklama

  2 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 2 : 0 54. min Živě
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  0 : 0 Teplice - Liberec 0 : 0 53. min Živě
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 52. min Živě
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.