Hlavní obsah

Tragédie na Letné: Druhý nejmocnější muž Sparty Lukáš Přibyl je mrtev

PRAHA

Fotbalovou Spartu postihla tragédie. Místopředseda představenstva Lukáš Přibyl byl nalezen mrtvý na stadiónu na Letné. Podle informací Práva našla sparťanského funkcionáře policie přímo v jeho kanceláři s tržnou ranou na hlavě a se zhmožděninami na krku. „Přivolaný lékař nevyloučil cizí zavinění,“ řekl Právu důvěryhodný zdroj. Na místo vyrazila výjezdová jednotka kriminálky.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lukáš Přibyl

Článek
Fotogalerie

Lukáš Přibyl byl nalezen mrtev

„Šetříme případ jako podezřelé úmrtí,“ řekl Právu šéf pražské kriminálky Milan Jindrák s tím, že bližší příčinu smrti odhalí až pitva.

Vedení letenského klubu, stejně jako celý první tým trávící tyto dny na soustředění ve Španělsku, je z této informace zdrceno. "Je to obrovská tragédie," byl doslova šokován dlouholetý mezinárodní sekretář Sparty Rudolf Baťa, když se informaci v místě sparťanského soustředění dozvěděl. Pražané přiletí zpátky do Čech v pátek.

Třiatřicetiletý Lukáš Přibyl se vrátil do pražské Sparty loni v listopadu a stal se po majiteli klubu Danielu Křetínském druhým nejmocnějším mužem na Letné. Společně s novým generálním sportovním manažerem Jaroslavem Hřebíkem měl naplnit sparťanskou vizi o nové cestě, kterou se má klub ubírat.

Ve čtvrtek odpoledne byl Lukáš Přibyl nalezen na stadionu na Letné mrtev.

Hulan: Neřekli jsme, že jde o vraždu

„Mohu potvrdit, že jsme před šestnáctou hodinou přijali informaci o nálezu mrtvého muže. V tuto chvíli zjišťujeme veškeré okolnosti,“ řekl Sport.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

"Policie však nikdy neřekla, že by se mělo jednat o vraždu. Buď bude vyloučeno cizí zavinění, nebo ho lékař po ohledání těla potvrdí a v tom případě bude nařízena soudní pitva," řekl reportérovi Sport.cz přímo na místě Hulan. Podle jeho slov kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Jako poslední s Přibylem nejspíš hovořil Petr Svěcený, bývalý kolega ze sportovní redakce ČT. "Normálně jsme spolu telefonovali, byl v pohodě, bavili jsme se o dovolené. A najednou se ztratil. Myslel jsem si, že se přerušil signál a pak se zase vrátil. Slyšel jsem, jak tam ztěžka dýchá. Nevím, co se stalo," řekl Svěcený serveru Aktuálně.cz.

Funkcionářská kariéra někdejšího reportéra sportovní redakce České televize Lukáše Přibyla byla spojena s dvěma pražskými kluby - Spartou a Bohemians, jimž fandil. Na Letné po odchodu z novinářské scény působil jako tiskový mluvčí, v roce 2007 ovšem odešel do Bohemians 1905, aby klub zachránil a vyvedl z potíží, do nichž vršovický klub upadl. U Botiče působil od roku 2007 do roku 2010.

Soud podmínku zrušil

Pražský městský soud právě ve středu zrušil bývalému řediteli klubu Lukáši Přibylovi a předsedovi dozorčí rady Petru Svobodovi podmíněné tresty, které jim obvodní soud loni v září vyměřil za poškození věřitele, a případ mu vrátil k novému projednání. Kauzou přestupu hráčů z fotbalového klubu Bohemians 1905 se tak bude znovu zabývat Obvodní soud pro Prahu 10.

Šlo v ní především o prodej hráče Jana Morávka z Bohemians do německého Schalke 04 za 2 250 000 eur v době, kdy byl na vršovický klub uvalen konkurs. Lukáš Přibyl od začátku případu všechna podobná obvinění odmítal.

Reklama

Související témata: