Hlavní obsah

Tvrdík o zkratu Olayinky: Je zdrcen, mluvit mu do duše byl nemělo smysl

Zkrat, který může stát pražskou Slavii titul. Opora fotbalové Slavie Peter Olayinka se ve čtvrtek dozví trest od disciplinární komise za vyloučení ve víkendovém ligovém zápase v Liberci, kde hlavou knokautoval domácího Ndefeho. „Peter ví, že udělal hloupost. Na disciplinární komisi přijde s pokorou přijmout trest," řekl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík na středeční tiskové konferenci v Edenu, kde klub představil charitativní projekty pod názvem Za hranice hřiště.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník fotbalové Slavie Peter Olayinka odchází po červené kartě v Liberci.

Článek

Olayinka oslabil Pražany ve chvíli, kdy vedli 2:1. Slovan poté v přesilovce v nastaveném čase vyrovnal, v důsledku toho se na sešívané dotáhla bodově Sparta. Očekává se, že nejlepší hráč sešívaných na jaře, který po sezoně z Edenu odejde, vyfasuje stop na několik zápasů. Do konce základní části soutěže chybí šest zápasů, Olayinka se může v krajním případě objevit až v nadstavbě. Téměř stoprocentně zmešká derby na Spartě v rámci 27. kola.

„Očekávám podobný trest, jaký vynesla komise v předchozích podobných případech. Nemyslím, že sáhne k výrazně přísnějšímu potrestání," podotkl Tvrdík. Na kobereček si prý Olayinku nepozval, mytí hlav se nekonalo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník fotbalové Slavie Peter Olayinka duel v Liberci kvůli červené kartě nedohrál.

„Nepromlouval jsem mu do duše. Myslím, že v této chvíli by to nemělo efekt. Peter je zdrcen, je mu do breku. Potenciálně může být označen za viníka ztráty, červená karta nabourala jeho přání odejít ze Slavie jako hrdina s double," prohlásil Tvrdík.

Slavia vede ligu o skóre před Spartou. Její postavení je podle Tvrdíka v pořádku. „V jedné fázi podzimu jsme měli na Plzeň značné manko, teď se dělíme se Spartou o první místo. Jsme navíc i v semifinále MOL Cupu. Dali jsme si za cíl bojovat o titul, což se nám daří. V médiích se mluví o tom, o titul si to rozdáme jenom my se Spartou, ale já bych ještě třetí Plzeň neodepisoval," dodal šéf Slavie.

Reklama