Hlavní obsah

Tvrdík se obrátil na Příhodu: Tohle už nechceme

Opakované chyby sudího Tomáše Klímy v zápasech Slavie nakonec mají negativní odezvu i u samotných červenobílých. I přesto, že kiksy sešívaným pomohly... Šéf klubu Jaroslav Tvrdík se po utkání 20. kola první fotbalové ligy Teplice - Slavia na sítích vyjádřil, že podnikl u šéfa komise rozhodčích Radka Příhody kroky, aby tenhle sudí tým z Edenu už nepískal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Tomáš Klíma komunikuje s VAR během podzimního derby Bohemians - Slavia.

Článek

Z neodpískané penalty proti Slavii v utkání s Teplicemi byl pořádný poprask. Záhy po akci z 16. minuty (za stavu 1:0 pro Teplice) bylo jasné, že verdikt arbitra při vyhodnocení ruky Igoha Ogbua v pokutovém území byl chybný.

Ani VAR Tomáš Kocourek nepomohl k nápravě. Klímovo vysvětlení, proč nenařídil pokutový kop, znělo nepřesvědčivě.

Vyjádření rozhodčího Klímy po utkání Teplice - SlaviaVideo: O2 TV Sport

Následoval pondělní stvrzující verdikt komise, že rozhodnutí na hřišti bylo chybné. Na četné debaty na sítích reagoval i šéf Slavie, který byl fanoušky vyzýván k reakci na Klímu, jenž v utkání Slavie chyboval už na podzim (s Bohemians).

„Nemáme právo rozhodčího vetovat, KR (komise rozhodčích) již tento institut nepřipouští. O to, aby nás dále nepískal, jsem však předsedu KR zdvořile požádal," napsal Tvrdík na sítích.

Lze předpokládat, že Klíma dostal od komise trest, jeho výši ovšem šéfové rozhodčích nezveřejňují.

"Když rozhodčí píská situace jinak, než vnímá 99% odborné a laické fotbalové veřejnosti, měl by zvažovat setrvaní v soutěži," uvedl ještě Tvrdík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články