Hlavní obsah

VAR? Sudí jsou na něm závislí víc než na znalostech pravidel, durdí se kouč Baníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aby si ještě uchovali aspoň malou naději na čtvrtou příčku v ligové tabulce a start v evropském poháru, potřebovali na Slovácku nutně zvítězit. Fotbalisté Baníku odehráli v Uherském Hradišti výborný první poločas, avšak po pauze zkolabovali a vedení 1:0 přišlo vniveč. Po porážce 1:3 netajil ostravský kouč Tomáš Galásek značné zklamání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Ostravy Tomáš Galásek.

Článek

Co se přihodilo ve druhém poločase?

Bohužel jsme dostali Slovácko zpátky do hry. Zlomilo nás vyrovnání z penalty, kterou posvětil až VAR. Připadá mi, že poslední dobou jsou na něm sudí víc závislí než na znalostech fotbalových pravidel. Pak jsme přidali školáckou chybu, která definitivně rozhodla. V soupeřově dresu řádil střídající Venca Jurečka, který se ukázal jako rozdílový hráč.

I za stavu 1:2 byl ale čas s výsledkem něco udělat. Proč se vám to nepovedlo?

Bohužel se opakoval scénář z některých předchozích duelů. Pokud prohráváme, nedokážeme se prosadit v osobních soubojích a neudržíme vpředu míč. Už se nám nedařilo odvracet centry ze stran. Slovácko nás enormním nasazením ve druhém poločase převálcovalo.

S první půlí jste ale byl spokojený, ne?

Ano. Měla z naší strany velmi solidní parametry. Skvěle jsme Slovácko presovali. Dali jsme rychlý gól. Přesně tak, jak jsme si naplánovali. Jenže další šance jsme zahodili. Měli jsme v poločase vést výrazněji. Druhá půle nám pak bohužel vůbec nevyšla. Přišli jsme o poslední možnost, jak snížit bodové manko a na Slovácko ještě aspoň trochu zatlačit.

Bude mít teď mužstvo motivaci do zbývajících tří zápasů nadstavbové skupiny o titul?

Musí. Sezonu chceme určitě dokončit se ctí. Příležitost dostanou fotbalisté, kteří mají zájem na sobě pracovat a vynaloží na trénincích energii. Podle toho se s realizačním týmem zařídíme.

V utkání na Slovácku jste postavil do záložní řady i mladíky Jaroně, Kaloče či Boulu. Chtěl jste tím něco vzkázat zkušenějším borcům?

V předchozích duelech jsme s nimi byli spokojeni, a tak nebyl důvod, abychom o jejich nominaci pochybovali.

Reklama

Související témata: