Hlavní obsah

Vrba bleskově reagoval na ruskou nabídku. A Šádek? Vypadalo to, že se nikdy nebudeme bavit, říká kouč

V pozici pozorovatele si užívá fotbal a v nejbližší době na tom nic nechce měnit. Trenér Pavel Vrba podle vyjádření na webu footballclub.cz odmítl po předčasném konci v Baníku i nabídku z Ruska. A oddech plánuje nejméně do konce roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba na archivním snímku.

Článek

„Uvidíme, co se bude dít. Agenta momentálně nemám, jsem na volné noze," uvedl Vrba pro footballclub.cz s tím, že nějací další zájemci o jeho služby už se objevili. Odpověď jim dával jasnou: „Pánové, já jsem tak vyčichlý, že do 31. prosince se na fotbal chci jen dívat a užívat si. Hlavně jako divák." Jedna nabídka mu přišla i z Ruska. „Tu jsem rychle odmítl."

Často je k vidění v hledišti na pohárech i při ligových střetnutích. Více času než jindy má i na rodinné příslušníky. „Obě dcery mám v Praze, mohu se věnovat vnoučatům. V nejbližších dnech pohlídám vnuka, který je nemocný. Zkrátka, budu víc v kontaktu s lidmi, kteří jsou mi strašně blízcí, ale donedávna zůstávali kvůli mému vytížení upozaděni. Do nového roku času dost, nemusím nikam pospíchat, uvidíme, jestli nějakou nabídku dostanu. Z Pavlovic jedna přiletěla, hned jak skončila ostravská anabáze, takže ještě chvíli počkám. Kdyžtak vezmu Pavlovice, nebo možná Kozlovice. Případně Přerov (smích)," uvedl pro web.

Co s odstupem říká na angažmá v Ostravě? „Příliš jsem pospíchal, což se ukázalo jako chyba. Klub jsem měl poznat víc, chvíli počkat, ne to uspěchat. Výsledky nebyly takové, jak by si někteří představovali, takže zákonitě přišlo to, co přišlo. A můj čistě osobní postřeh? Nejvíc jsem doplatil na to, že věci dělám podle sebe. Na to jsem nakonec dojel."

Podporu pak našel při občasných hovorech s bývalými svěřenci či dalšími známými. „Ozval se třeba Milan Petržela. Volali i další hráči, se kterými přišla zlatá plzeňská éra. Jsou takové životní etapy, kdy to člověka dostává trochu dolů. Zavoláme si, abychom se vzájemně podpořili, když všechno neprobíhá úplně podle představ. Pak se ukážou ti, kteří jsou opravdu na vaší straně i ve složitějších situacích. A ti, kteří nejsou, tak nejsou, ale to není problém," pokračoval pro footballclub.cz.

Připomněl i další jméno, s nímž to jeho bylo kdysi také velmi úzce spojeno. „Na rovinu říkám, že s panem Šádkem (majitelem Viktorie), když jsem z Plzně odešel, to vypadalo, že se nikdy nebudeme bavit. Teď si telefonujeme, bavíme se. Uběhlo nějaké období a naše vztahy jsou v pohodě."

Reklama