Hlavní obsah

Vrba dostal před ligovým startem slivovici pro štěstí. Vypijeme ji, až klapne záchrana, slíbil kouč Zlína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po podzimu figurují v tabulce nejvyšší soutěže na předposlední barážové příčce pouze s dvoubodovým náskokem na poslední Pardubice, takže mají před sebou jasný cíl. Fotbalisté Zlína s novým koučem Pavlem Vrbou jsou odhodláni udělat v jarní části první ligy maximum, aby se mezi elitou udrželi.

Trenér Zlína Pavel Vrba

Článek

„Máme za sebou kvalitní zimní přípravu včetně soustředění na Maltě, kde jsme mohli trénovat na přírodních trávnících a utkat se se silnými soupeři. Výsledky sice nebyly rozhodně optimální, ale měl jsem možnost poznat hráče v těžkých zápasech. Věřím, že jsme na ligu dobře připraveni a že se nám povede uhrát to, co si všichni přejeme," tvrdí Vrba.

Po odchodu Jawa do Mladé Boleslavi se mu vyplnilo přání ohledně zkvalitnění ofenzívy. Ze sousedního Slovácka přišel bývalý reprezentační útočník Kozák a z polského Krakowa bude ve Zlíně hostovat slovenský forvard Balaj. Obranu Ševců vyztužil zkušený stoper Jeřábek, který na podzim působil ve slovenských Michalovcích. „Věřím, že s posilami budeme střelecky mnohem efektivnější než na podzim," přeje si trenér.

Před nedělním premiérovým duelem s Baníkem, v němž Vrba v minulosti působil jako hráč i trenér, cítí zdravé napětí. Bude to pro něj speciální utkání i proto, že v průběhu podzimu musel nuceně ostravskou lavičku opustit.

„Vím dobře, kde mě vychovali, ale to půjde teď stranou. Udělám všechno pro to, abych se Zlínem Baník porazil. Vstup do ligy bude v naší situaci nesmírně důležitý. Naší výhodou může být, že řadu ostravských fotbalistů dobře znám, avšak na hřišti pak stejně budou rozhodovat jiné věci," uvědomuje si Vrba, který od místních dostal před ligovým startem pro štěstí láhev slivovice. „Vypijeme ji společně až klapne záchrana," slíbil.

Ve Zlíně neponechávají vzhledem k současným klimatickým podmínkám nic náhodě, vyhřívání trávníku už běží naplno. „Na hlavním stadionu bychom měli trénovat v pátek," plánuje Vrba, který čeká, že z Ostravy dorazí o víkendu hodně fanoušků, kteří jsou známi tím, jak bouřlivou kulisu dokážou svému celku vytvořit. „Snad naši příznivci přijdou v hojném počtu a nedají se zahanbit," pozval diváky do hlediště.

Foto: Tipsport

Kapitán Zlína Libor Kozák před brankářem Liberce Olivierem Vliegenem v utkání Malta Cupu.

Proti Baníku bude postrádat marody Hlouška, Procházku a mladého Tkáče, který se už ale po dlouhodobém zranění naplno zapojil do přípravy. Kvůli dohodě klubů nenastoupí ani ofenzivní záložník Reiter, jenž hostuje ve Zlíně právě z Ostravy.

Obvyklý kapitán Ševců Václav Procházka, který se vrátil kvůli zdravotním problémům předčasně ze soustředění na Maltě, doufá, že brzy mužstvu pomůže na hřišti. „V přípravných duelech jsme si vytvářeli dost šancí, ale gólů jsme nedali tolik, kolik bychom si představovali. Snad jsme si je schovali na ligu," uvítal by ostřílený stoper.

Reklama

Související témata: