Hlavní obsah

Všechno jsme nevyhráli, třeba Evropskou ligu ne, usmíval se slávista Lingr

Jablonec nad Nisou

Že Slavia už všechno vyhrála a již ve zbytku sezony o nic nehraje? Kdepak! Vítěz ligy a domácího poháru chce zakončit soutěž bez porážky a natáhnout tak již nyní rekordní sérii nepřemožitelnosti na 46 zápasů. Po remíze 1:1 v Jablonci i s výrazně obměněným kádrem mu zbývá již jen jeden duel s Českými Budějovicemi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ondřej Lingr ze Slavie a Jakub Považanec z Jablonce.

Článek

„Je to teď naše ta úplně největší motivace. Už jen kvůli našim trenérům, kteří na to hodně dbají. Jsme rádi, že jsme jim přání vyplnili a neporazitelnost o další zápas prodloužili. Tuhle sezonu chceme zvládnout bez porážky," prozradil střelec úvodního gólu Ondřej Lingr po nerozhodném výsledku 1:1 na hřišti třetího Jablonce.

„Jak se šňůra natahuje, všechny v týmu hodně láká. Věděli jsme, že v Jablonci to bude složité. Soupeř kromě zraněných hráčů nastoupil v plné sestavě, navíc nám finále poháru vzalo hodně sil, hráči i trochu oslavovali. Přijeli jsme bez dvanácti hráčů základního kádru, takže jsme měli velký respekt," přiznal kouč šampionů Jindřich Trpišovský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Slavie Jan Stejskal v duelu s Jabloncem.

„Zápas byl složitý, protože nám chyběli klíčoví hráči. Ale ti, co dostali šanci, ukázali svůj potenciál," řekl Lingr na adresu debutantů v červenobílém dresu sedmnáctiletého Samka či Stejskala.

Jak vznikala kombinovaná sestava? „Jednoduše. Všichni reprezentanti dostali volno, my jsme zbyli, takže trenér to měl jednoduché. Poskládal to tak, jak musel a vzal ještě kluky z béčka. Ukázali svůj potenciál a že svou roli v áčku by jednou hrát určitě mohli. Myslím, že pro Slavii budou platní," chválil mladíky Lingr.

Již v šesté minutě otevřel skóre šikovnou tečí po přízemním centru Baha, Jablonec však brzy vyrovnal Doležalem a v závěru mohl vítězství strhnout dokonce na svou stranu. „Byl to zápas dvou poločasů. V prvním se nám dařilo určitě více, ve druhém už méně. Jablonec nás tlačil. Ale jsme rádi, že jsme prodloužili neporazitelnost a navýšili rekord. V tomto ohledu jsme spokojení. S Budějovicemi se budeme chtít s našimi fanoušky rozloučit výhrou," vzkázal Lingr, který s parťáky motivaci ani o zisku double hledat nemusí.

„Však jsme všechno nevyhráli, třeba Evropskou ligu ne, což nás mrzí," uzavřel s úsměvem.

Reklama

Související témata: