Hlavní obsah

Vyloučení Olatunjiho vyvolalo emoce, podle Priskeho nebylo správné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento verdikt vyvolal emoce, různé názory, diskuse. Spartě se vůbec nelíbilo, když byl ve 20. minutě vyloučen v zápase fotbalové ligy v Hradci Králové po dvou žlutých kartách její útočník Victor Olatunji. „Nechci o tom mluvit, podle mě to nebylo správné,“ prohodil sparťanský trenér Brian Priske. Pro obhájce titulu ale sedmdesátiminutové oslabení nakonec zásadní komplikací nebylo, v malšovické aréně porazil Votroky 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený Victor Olatunji ze Sparty v Hradci Králové

Článek

Sparta vedla 1:0, když ve středu hřiště došlo ke srážce Olatunjiho a hradeckého obránce Ondřeje Ševčíka. Urostlý útočník hostí se vyšvihl do vzduchu a srazil v souboji o míč domácího stopera, jenž zůstal stát na zemi. Když hlavní sudí Petr Hocek sahal do kapsy pro kartu, obsypali ho naštvaní hráči v rudých dresech, ale jeho rozhodnutí nezměnili. Olatunji dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Hosté se zlobili, Priskeho asistent Lars Friis dostal za protesty žlutou kartu. „Rozhodčí nastavil nějaký metr. Opakuje se to, že v některých zápasech cítíme křivdu,“ uvedl sparťanský útočník Jan Kuchta, ale konkrétní situaci nezmínil. „Podle mě bylo vyloučení správné,“ nabídl svůj pohled hradecký záložník Václav Pilař.

„Faul asi jo, žlutá karta ne. Na obranu rozhodčího musím říct, že to v reálu mohlo vypadat tak, že tam šel Olatunji kolenem. Ale je to souboj tělo na tělo. V Anglii by se nám za tohle vysmáli. Kdyby do toho Ševčík šel tak, jak se má, tak je to normální souboj. Kdyby tam dal Olatunji loket nebo koleno, tak neřeknu, ale takhle to žlutá karta není,“ rozebral situaci ve studiu O2 TV Sport bývalý reprezentant Jan Rajnoch.

Olatunji obdržel první žluté napomenutí v 11. minutě po faulu u postranní čáry na Pilaře. Za osm minut předvedl již popsaný zákrok na Ševčíka. Hradec ale přesilovku nevyužil. „Po vyloučení jsme si s tím měli poradit efektivněji a lépe,“ cítil trenér Votroků Václav Kotal.

Reklama