Hlavní obsah

West Ham má zájem o oporu Sparty! Novinka nepotěší kouče Vrbu ani fanoušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdepak ofenzivní klenot Adam Hložek. Do anglického West Hamu United by se už během zimy mohla stěhovat jiná opora fotbalové Sparty. Zájem mají Kladiváři podle podcastu ExWHUemployee o slovenského reprezentačního obránce Dávida Hancka. Přestup hráče, který je schopen hrát na pozici stopera i krajního beka, by tak mohl být premiérovým transferem od doby, co majitel Sparty Daniel Křetínský majetkově vstoupil do West Hamu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba bude mít v případě ztráty opory defenzivních řad Dávida Hancka pořádný důvod k přemýšlení.

Článek

„Mým osobním cílem je pomoci nastavit spolupráci mezi Spartou a West Hamem tak, aby z ní profitovaly oba kluby. Samozřejmě v rámci pravidel, která jsou nastavena ze strany UEFA. West Ham by se mohl stát branou do Premier League pro hráče z našeho regionu," ujistil sám Křetínský v prohlášení při vstupu na anglickou scénu, že Sparta by podle něj rozhodně neměla oslabit.

A teď by se tedy jeho slova proměnila v realitu. Alespoň to tedy uvádí zmíněný podcast s odkazem na manažera Davida Moyese, jenž by si přál posílit defenzívu týmu a zdá se, že by mu čtyřiadvacetiletý Hancko ideálně zapadal do jeho představ. Slovenský reprezentant kroutí na Letné třetí sezonu, během osmi desítek utkání v rudém dresu nastřílel šestnáct branek.

Pokud by k přesunu hráče došlo, jen by se potvrdila slova generálního ředitele Sparty Františka Čupra o tom, že má anglický klub hráče z Letné pod dohledem. „Potenciál West Hamu je velký. Když to vztáhnu ke Spartě, je to obrovsky prestižní. Už jsme zahájili spolupráci, konkrétně se sportovním úsekem West Hamu. Sledují naše hráče a bavíme se, že bychom mohli společně řešit například skauting," avizoval Čupr s tím, že vnímá propojení obou klubů jako ideální, vytvoří snadnější cestu pro hráče Sparty do Premier League.

Adama Hložka pustí Sparta nejdřív létě, říká Tomáš Rosický. Co další hráči?Video: Sport.cz

Radost by z odchodu obránce jistě neměl trenér Pavel Vrba, defenzíva Letenských v klíčových duelech nepůsobila nejjistějším dojmem a ztráta Hancka by byla více než citelná. Zda se transfer uskuteční ještě během zimy, se ale teprve ukáže. Původně se v médiích objevovaly zprávy o tom, že by Spartu mohl opustit její ofenzivní klenot Adam Hložek, to ale sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický odmítl s tím, že k transferu ke konkurenci dojde nejdříve v létě.

Reklama

Související témata: